Swift 1 onderuit in eerste competitiewedstrijd

Na een goede voorbereiding begon Swift 1 met veel zin en vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Het Haagse Alo stond op het programma. In het verleden was dat niet altijd de makkelijkste tegenstander gebleken, maar we schatten onze kansen goed in.

Op de vrijdagavond gooide de knie van Anna roet in het eten voor haar grote echte rentree als basisspeelster van het eerste. Nicole startte op haar plek, op haar vertrouwde plek in het vak bij Hans, Jasper en Marianne.

Bij het begin van de wedstrijd loste Jelle – terug van weggeweest – zijn belofte in om de eerste 2 doelpunten te maken. We bouwden een kleine voorsprong op tot een ruststand van 9-6. De doelpunten vielen niet bij bosjes. Aanvallend waren er wel wat aandachtspunten. We bleken moeite te hebben met elkaar en het juiste aanvalsspel te vinden. Alo gaf niet veel druk, dus het was vooral zaak de goede kansen uit te kiezen, op de juiste momenten. Verdedigend verliep het aardig, maar we konden wel wat persoonlijke fouten eruit halen.

Hoewel we sterk uit de kleedkamers kwamen met doelpunten van Jasper en Maite, herpakte Alo zich goed en kregen ze meer grip op de wedstrijd. Swift verzwakte vooral verdedigend door weer die persoonlijke fouten. Het geloof bij de Hagenezen groeide en Swift wist de wedstrijd niet meer naar zich toe te trekken.

Het resulteerde in een eindstand van 18-20. Een zure verliespartij die iedereen direct aan het denken, praten en discussiëren zette. Van deze wedstrijden leer je veel. We hebben er vertrouwen in dat we dat deze week direct omzetten in beter spel en de eerste punten in Delft pakken, zaterdag, bij Paal Centraal.