Swift 1 ook op veld kampioen!

Nog één laatste hobbel was er te nemen afgelopen zondag. Wel een belangrijke hobbel: winst (of gelijkspel) bij HKC in Hengelo zou kampioenschap in de tweede klasse betekenen. De tweede van het seizoen. Een mooie bekroning op het jubileumseizoen dat ten einde is. Swift wist de eerste kans tegen ALO 3 weken geleden niet te benutten. Dus zondag moest het gebeuren.

Met spelers, staf en supporters in één bus reisde Swift af naar het oosten. HKC was al gedegradeerd en de thuiswedstrijd werd makkelijk gewonnen. Onderschatting op de loer? Swift weet na dit seizoen wel beter; ploegen willen vaak tegen de koploper stunten. Zeker als er niets meer op het spel staat. Daarbij kwam dat HKC haar wedstrijden niet altijd even ruim verloor. De week daarvoor was het verschil met ALO ook maar 3 doelpunten. De analyse vooraf was daarom misschien wel grondiger en de trainingen scherper dan de weken daarvoor. Het kampioenschap móest binnengesleept worden nu.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Het veld was mooi blauw en geel versierd en de vele supporters zorgden voor een gezellige sfeer. Al gauw sloeg dat binnen de lijnen van het veld wat om, met name door fysiek spel van een aantal heren van HKC, waardoor met name Nicole vaak het kunstgras hapte. Het eerste gaatje dat Swift sloeg was 2-4. HKC kwam terug tot 4-4 en Swift slaagde erin daarna een gat van zes doelpunten te slaan. Met 4-10 gingen we rusten.

Hoewel de wens en opdracht was om het verschil verder uit te bouwen, wist HKC na rust 3 keer op rij te scoren; 2 verre schoten en een strafworp na een fout aan de Swift zijde. Tom herstelde de voorsprong en Swift kwam weer in de wedstrijd. Afwisselend werd de voorsprong 6 en 4 doelpunten. Echt spannend werd het niet, maar helemaal gerust was Swift er ook niet op. HKC kwam niet meer dichterbij en met een eindstand van 13-18 vond de scheidsrechter het mooi geweest. Swift kampioen!

Met het nodige aantal flessen bubbels, kratjes Grolsch en een mooie hitjes werd er in het zonnetje een mooi feestje gevierd. Dat ging in de bus terug onverminderd verder en na het onthaal met bubbels en pizza in de kantine werd het ook daar erg gezellig.

Zowel in de zaal als op het veld spelen we volgend jaar eerste klasse. Daar mogen we ontzettend trots op zijn. En na er 2 jaar heel dichtbij te hebben gezeten, is het team er ook wel aan toe. Swift 1 bedankt iedereen die er aan bij heeft gedragen: natuurlijk Swift 2, de trainers, Jochem van Richard Smith Fysiotherapie, onze supporters die ons zelfs tot in Hengelo steunden, het bestuur en last but not least onze sponsor café Smit & Voogt.

Fijne zomer, en tot volgend seizoen!!