Swift 1 - Sporting Trigon 1

Eindelijk begon de zaalcompetitie dan ook echt, na een wisselend veldseizoen is het voor Swift 1 even zoeken waar het staat in deze poule. Op het eerste gezicht lijkt het aan elkaar gewaagd waarbij Velocitas als favoriet bestempeld kan worden!
In de zaal een heel ander spelletje met meer tempo dus de jurytafel kon weer worden afgestoft en waar waren de wisselbriefjes ook alweer?

Eerste tegenstander was Sporting Trigon uit Leiden, een club die het zowel qua resultaten op het veld en verenigingsbreed een moeilijke periode doormaakt. Trigon 1 heeft het zoet der overwinning dit seizoen nog niet kunnen proeven, aan de onzen om dit verder uit te stellen. 

Helaas was Jesse ziek en mocht Stefan zijn opwachting maken dat deed hij met verve! Op de bank was Jasper ook weer aanwezig, na enkele maanden sabbatical was zijn eerste schot in Swift 2 meteen raak dus dat belooft wat goeds. Pi startte ook in de basis en was een plaag voor haar tegenstander met haar go-go gadget armen. Pi scoorde op de belangrijke momenten mee in haar vak dus die kan terugkijken op een goede avond in Oostenburg.
De eerste treffer kwam van de gasten en via 4-2 kon Swift uitlopen naar 8-2, daarna slopen er slordigheidfoutjes in het spel van onze geel-blauwen.
Zonder zelf groots te spelen kwam Trigon terug in de wedstrijd 10-6, net voor rust een belangrijke fase waarbij Swift het even helemaal kwijt was, de ruststand was 12-11. Beter zijn en het helemaal uit handen geven, coach Otto moest dus aan de bak in de rust. 
 
Meteen na rust herstelde Swift snel de belangrijke 4 goals voorsprong (16-12). Aanvoerder Tom ging voorop in de strijd en wist zijn ploeg mee te nemen in zijn vechtlust waarbij er minder vrije ballen en stippen werden weggegeven door Swift! De dames Bosdijk konden veelal op het scoreformulier worden genoteerd, een laatste stuiptrekking naar 16-14 en toen was het conditioneel op bij onze gasten, via 20-16 ging het naar 23-18 met belangrijke goals van Mees en Pi in deze fase, de eindstand was 26-18. Een fijne start van deze competitie, 26 goals smaakt naar meer, haal je dit elke week dan ga je in deze competitie veel winnen was de conclusie van de jurytafel!
Eerst maar eens kijken of we wat stabieler kunnen worden, volgende week uit naar KIOS, die kennen we goed en daar spelen we nou niet direct altijd onze beste wedstrijden tegen!
Volgende thuiswedstrijd verdiend de selectie wat meer publiek dus noteer vast 17 december in je agenda!
 
Sander