Swift 1 stap dichter bij kampioenschap

‘Swift heeft gehakt gemaakt van Dubbel Zes.’ De woorden van de verslaggever van Radio Hoorn, die na de wedstrijd DKC-Ados, doorreed naar Den Haag om de strijd tussen de twee koplopers te zien en te verslaan.

Swift was gebrand om Dubbel Zes in eigen huis te verslaan. De beide ploegen stonden met gelijk puntenaantal bovenaan en bij winst zou Swift weer een stap verder richting het kampioenschap zijn.

De voorbereiding was voor de gehele selectie wat rommelig. Zo brak Roos haar vinger, werd Jasper geplaagd door de griep, was Carlien nog niet fit, was Jan op vakantie en ging Judith ook nog eens door haar rug. Omdat 1 en 2 tegelijkertijd uit moesten spelen, waren de personele problemen groot. Swift 2 moest ZKV verslaan om bovenin mee te blijven doen.

In Swift 1 startte Tom op de plek van Jasper en Maite op de plek van Carlien. Judith van der Heijden en Marcus versterkten Carlien en Jasper op de bank bij 1. Bianca en Sam speelden in 2, en Roos beet op haar tanden en speelde de wedstrijd met een gebroken vinger (!). Gelukkig kwamen Jorien en Martine nog ter versterking van 2 naar Zaandam.

Terug naar Den Haag. De wedstrijd begon een beetje stroef. Dubbel Zes gooide er verdedigend aardig wat druk op. Gelukkig werd al snel duidelijk dat wij Dubbel Zes ook geen centimeter gaven. De aanvallen van de Hagenezen bleven ontzettend kort door ofwel onderscheppingen in het samenspel, ofwel een verdedigende rebound. Onze aanvallen duurden lang door rebound overwicht en op de goede momenten zuiverheid in de schoten.

Met rust stond het 4-8 en hadden we een eerste helft achter de rug waarin we rustig aan het uitlopen waren. Belangrijke goal was de 4-8 van Remmelt, die volgde na een aantal zeer lange aanvallen zonder score.

In de tweede helft slaagden we er via Hans en Tom direct in om een gat van 6 punten te slaan. Opvallend was dat Dubbel Zes weinig strijdlust toonde en zich ogenschijnlijk snel gewonnen gaf. We konden de voorsprong steeds verder uitbreiden. Aan het einde van de wedstrijd, toen een voorsprong van 10 punten was gepakt, pakte ook Dubbel Zes nog wat doelpunten mee. De voorsprong bleef behouden en de wedstrijd eindigde in 12-22.

Deze winst is een goede zet van Swift richting het kampioenschap. Er zijn nog wel zeker twee pittige ploegen te verslaan. Zondag bezoekt DKC, de nummer 4 en 3 punten achter op ons, Amsterdam. Daar hebben we nog wat mee recht te zetten, na een teleurstellend verlies in Delft. Na DKC wacht Ados, nu 1 punt onder ons op nummer 2. Maar ook daarna staan nog Midlandia en Atalante op het programma. Genoeg te doen nog!

We hopen jullie weer langs de lijn te zien zondag, om 15.45 uur in Sporthal Oostenburg!