Swift 1 – Telstar 1 17-13

Deze week stond voor Swift 1 de wedstrijd tegen het nog puntloze Telstar op het programma. Zelf was er nog geen punt verspeeld en dus leek het op voorhand geen al te moeilijke middag te hoeven worden, maar dat pakte toch even anders uit. Net als vorige week werd het een moeizame eerste helft waarin veel kansen werden gemist. Ook nu zat het verdedigend wel weer goed in elkaar, werd er goed op de ballijnen verdedigd en zo werd menig aanval van Telstar al in een vroegtijdig stadium de nek omgedraaid. Aan de andere kant daarentegen werden er teveel onhandige overtredingen gemaakt waardoor het aan Telstar-kant vrije ballen en strafworpen bleef regenen gedurende de hele wedstrijd. Daardoor en doordat zelf de kansen niet benut werden hield Swift 1 Telstar heel lang in de wedstrijd. 

De eerste helft vooral wilde de scoringsmachine maar niet op gang komen en dat resulteerde in opnieuw slechts 5 doelpunten en een 5-6 achterstand bij rust. Ik weet niet wat coach Martin in de rust heeft gezegd, maar de tweede helft stond het vizier weer op scherp en werd het zeer acceptabele aantal van 12 goals gehaald. Dat bleek Telstar te machtig. De eerste vier goals direct na rust waren al een indicatie dat het scorend een stuk beter zou gaan, maar nadat Telstar toch nog even tot 9-8 terug kwam was de volgende tussensprint naar 14-9 te veel voor Telstar. Swift nam even wat gas terug, Telstar kwam opnieuw nog even in de buurt, maar Swift 1 zag op tijd het gevaar, de gashendel ging weer helemaal open en voordat Telstar er erg in had was het al weer 17-12. Dat Telstar de boeken deed sluiten op 17-13 was alleen nog belangrijk voor de statistieken, want de twee punten zaten al in de knip.  En die was goed opgeborgen in de achterzak van coach Martin, daar kon echt niemand meer aankomen. En om de feestvreugde nog wat te vergroten kwam ook nog eens het bericht binnen dat Rust Roest zijn eerste nederlaag had geleden en dat Swift 1 dus koploper is na de eerste vier wedstrijden. Wie had dat nou verwacht? Eindelijk na al die moeizame jaren pendelend tussen tweede en derde klasse nu weer eens een keertje uitkomend in de eerste klasse en dan zo van start gaan. Vier gespeeld acht punten. Het doel voor dit seizoen om te handhaven zou op deze wijze best wel eens al voor de zaal gerealiseerd kunnen zijn gezien het nog resterende programma. En als dat inderdaad zo is dan moet er daarna misschien maar een hoger doel nagestreefd gaan worden. Maar zover is het nog niet. Het moge echter duidelijk zijn dat het spelletje wat Swift 1 op de mat legt elke week van een zeer behoorlijk niveau is. Aanvallend heel attractief gezien de snelheid waarmee men poogt te spelen. En dat daar zo nu en dan ook nog wel eens iets fout in gaat is nu ook weer niet zo raar aangezien  er toch wat andere mensen ingepast moeten worden. Het lijkt er inmiddels wel op dat coach Martin nu zijn vaste opstelling heeft gevonden en dus kan er nu gewerkt gaan worden aan de onderlinge afstemming en kan men vaste patronen gaan inslijpen. Zodra dat eenmaal gelukt is dan hoeft dit Swift voor geen enkele tegenstander bang te zijn en zal het een zware kluif gaan worden voor haar  tegenstanders.

As. Zaterdag zullen we in ieder geval gaan zien waar onze eerste nu echt staat, want dan wacht de zeer lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen Rust Roest, tot afgelopen zaterdag medekoploper en nu één van de vier ploegen die ons eerste op de hielen zitten met allemaal 1 nederlaag. Waar wij deze ploegen al zo een beetje allemaal ontmoet hebben zullen de komende weken deze ploegen elkaar gaan bevechten en zal langzaamaan duidelijk gaan worden wie tot de favorieten voor de titel zullen gaan behoren. 

Onze doelpuntenmakers tegen Telstar: Jelle 8, Rick 4, Nicole 2, Jasper 2 en Silvana 1

Veel succes tegen Rust Roest en tot een volgende keer,

Adri