Swift 1 verliest in Hoorn maar doet toch goede zaken

Voor de vijfde keer dit seizoen mocht Swift aantreden tegen Ados. Slechts één keer werd tot nu toe van Ados gewonnen. Na de kater van de beslissingswedstrijd in de zaal had niemand overdreven veel zin om het nog een keer op te nemen tegen de Hoornse ploeg. Maar we hebben niet heel veel te willen deze tweede helft veld, dus we moesten weer scherp aan de wedstrijd beginnen. De wedstrijd ging gelijk op tot aan 3-3. Daarna begon Ados uit te lopen met zuivere schoten, met name bij de heren. Swift wist daar verdedigend en aanvallend weinig tegenover te stellen en het geloof in ons eigen kunnen leek de eerste helft een beetje weg.

12-6 stond het met rust. In de rust werden er heldere afspraken gemaakt. Stefan en Remmelt wisselden van heer en de dames mochten meer meekijken met de rebound. Dat leek te werken. En ook aanvallend groeide het vertrouwen weer. Swift kwam zelfs terug tot 13-12. Maar het vat was leeg, Ados kreeg nog een stip mee en sloeg het gat weer naar 2 doelpunten. Uiteindelijk werd het 17-14.

Toch was er ook goed nieuws. Het KNKV heeft namelijk besloten dat DKC 2 keer 2 punten in mindering krijgt én dat Swift een reglementaire overwinning heeft geboekt op DKC. DKC meldde zich twee keer zeer laat af voor de wedstrijd in Amsterdam. Dat betekent dat Swift nu op 9 punten staat, en nu Conventus, DKC en Movado onder zich heeft staan. Dat is goed nieuws. Maar we zijn er nog niet. Zondag staat de wedstrijd tegen koploper Refleks op het programma. Zou een stunt mogelijk zijn? Wij bij Swift zeggen in zo’n seizoen als dit; we hebben het gekker gezien. Dus, waarom niet? Komt allen! Om 14:30 op ons gloednieuwe sportpark.