Swift 1 versterkt nummer 1 positie tegen Alo

In de laatste speelronde voordat de returns beginnen, trof Swift ALO. De ploeg uit Den Haag is zowel op het veld als in de zaal een concurrent voor de titel – en dit is niet het eerste seizoen dat dat het geval is. De ploegen kennen elkaar door en door en waar in het verleden vaker verloren werd, eindigen de laatste wedstrijden in het voordeel van Swift. Eerder dit seizoen verloor ALO al van Sporting West en dat maakte de voorsprong op de Hagenezen al 2 punten. Bij winst werd er dus een flink gat geslagen. Maar, Swift wist ook dat de wedstrijden van ALO steeds lekkerder begonnen te lopen. Bovendien was de wedstrijd vorige week tegen RDZ er niet één waar de ploeg graag aan terugdenkt. Maar, de ploeg deelt de mening van Martin (‘we zijn gewoon beter’) en reed vol vertrouwen in de regen naar de Haagse duinen.

Voorafgaand aan de wedstrijd namen de ploegen nog een minuut stilte, voor oud Swift icoon Frits Visser, die afgelopen week overleed.

De wedstrijd begon rommelig. Swift was – ondanks de goede warming up, het vertrouwen en de pep talk van Martin – simpelweg niet scherp. Zowel verdedigend als aanvallend. Een aantal ‘grabbel-situaties’, slap voorverdedigen, schoten waarbij je dankbaar mag zijn dat je geen schotklok hebt… ALO startte wel scherp aan de wedstrijd. Via 2-0 en 3-1 kon Swift pas weer gelijk maken; 3-3. Het initiatief lag weer bij ALO, even gaat het gelijk op, maar dan wordt het weer 7-5. Onder andere door belangrijke doelpunten van Nicole blijft Swift in de wedstrijd. Na de 8-6 herpakt Swift zich en scoort 4 keer achter elkaar (Jelle, Tom, Rick, Marianne). Enkele seconden voor het rustsignaal scoort ALO nogmaals en met 9-10 gaan we rusten.

Een donderpreek was het niet, maar we hebben Martin wel eens vrolijker gezien. De belangrijkste aanwijzing: blijf gewoon je eigen spel spelen. Houd vertrouwen en dan gaan we hier met de punten weg. De tweede helft was een ander Swift te zien. Verdedigend voerden we de druk op. Aanvallend kozen we de kansen beter uit en waren we scherper in de afronding. Anna viel in voor Anniek en zorgde voor nieuwe energie in het vak bij Nienke, Jelle en Tom. Hoewel het voor de neutrale toeschouwer geen klap aan was, werd het Swift publiek in de tweede helft steeds enthousiaster. 7 keer scoorde Swift achter elkaar. Bij 9-17 deed ALO weer mee en bracht de stand op 11-17. Rick schoot met een ver plat schot de nummer 18 erin en de ingevallen Marwan maakte zijn foutje (12-18) in de slotseconden van de wedstrijd direct goed met een schot van afstand: 12-19.

Met 4 punten voor op ALO en DOT begint Swift aan de returns. En met nieuwe trainingspakken en shirts, met daarop een mooie nieuwe hoofdsponsor: Café Smit & Voogt! Zondag 3 februari komt DKV Victoria (14:30 uur) op bezoek en presenteren we de nieuwe tenues. Kom je ook?