Swift 1 wint en gaat aan kop

‘Captain Hans van Andel is trefzeker en maakt de 5-1’

‘De Amsterdammers zitten in een uitstekende flow’

‘Er zit een doelpuntje in de lucht bij Ados, maar nee hoor, Swift staat prima te verdedigen’

‘Veel dynamiek en beweging bij de Amsterdamse ploeg, prima aanvalsspel van de ploeg van Sebastiaan Leegwater’

‘Het gaatje was 4 punten, maar is nu alweer 7’

‘Met name de dames van Swift zijn beduidend beter dan die van Ados’

‘Je ziet dat de ploeg van Sebastiaan Leegwater goed heeft getraind’

 

Zomaar wat quotes van Radio Hoorn, die de wedstrijd van afgelopen zondag mooi omschrijven. Radio Hoorn is aanwezig bij alle wedstrijden van Ados, de tegenstander, en maakte het bijvoorbeeld mogelijk voor de zieke Maite om de wedstrijd toch te kunnen volgen. Maite werd vervangen door Nicole en ook de nog geblesseerde Stefan bleef aan de kant en had Tom als vervanger.

Met het gekke competitieverloop in de tweede klasse F, had Swift bij verlies tegen Ados onderaan de middenmoot terecht kunnen komen. Bij winst zo de koppositie heroverd worden. Het doel was natuurlijk duidelijk, alleen is Ados altijd een lastige tegenstander. Makkelijk scorend, fysiek, en moeilijk te stoppen als ze eenmaal in een flow zitten. Absolute scherpte en maximale inzet was de opdracht. Dat lukte. We moeten ergens gedacht hebben dat een kleine marge niet genoeg was (dat leerden we vorige week in Delft) en via doelpunten over vele schijven kwamen we op 10-1 (!). Dat kon natuurlijk niet heel lang zo blijven en Ados begon mee te scoren, via 11-4 werd het 12-7. Nog steeds een ruime voorsprong, dus we hielden het hoofd koel. Bij 14-8 gingen we rusten.

Ados kwam scherp uit de kleedkamer en bracht de stand op 14-10. Gelukkig wisten we ook in deze fase de korf te vinden en we bouwden de voorsprong weer uit naar 17-10. Het verschil werd niet meer kleiner dan 5 punten en Swift sleepte met een overtuigende uitslag van 22-16 prachtige punten binnen. Van Ados werd lange tijd niet meer gewonnen en op het veld werd zelfs ruim verloren. Met sterk spel en mooie strijdlust is het deze keer wel gelukt.

Om de koppositie deze keer te behouden moeten we ons niveau stabiel houden. Uitglijders zoals tegen Sporting West en DKC kunen we ons niet meer permitteren. Zaterdagavond 17 december staat Midlandia op het programma, voor het jaarlijkse kerstfeest. Een belangrijke pot, waarin Swift goede zaken kan doen om de voorsprong op de nummer 2, 3 en 4 (allen 6 punten, Swift 7 punten) kan handhaven. We hopen veel mensen te zien, zaterdag om 19:15 uur in Sporthal Oostenburg!