Swift 1 wint gemakkelijk van Conventus

Na het teleurstellende verlies van vorige week tegen Juliana moest er door het vlaggenschip van Swift wat recht worden gezet. Dat moest gebeuren tegen Conventus, op papier een degradatiekandidaat maar vorige week goed voor 25 doelpunten tegen OKV. Het strijdplan was desondanks gericht op onze eigen kwaliteiten en moest gepaard gaan met veel energie en vertrouwen in de aanvallen.
De start was net als vorige week uitstekend. Verzorgde aanvallen werden regelmatig omgezet in doelpunten en ook verdedigend hadden we onze zaakjes op orde. Het voorverdedigen werd weer consequent gehanteerd en slechts enkele foutjes aan Swift-zijde gaven Conventus de gelegenheid de score enigszins dragelijk te houden. In de rust konden we onszelf hooguit verwijten dat we nog niet verder weg waren gelopen bij de tegenstander: 13-5. Een korfbalcliché mocht daarbij best als devies dienen voor de tweede helft: beloon jezelf.
In de tweede helft werd het trouwe Swift-publiek echter minder verwend. Het tempo ging omlaag en ondanks het doel een grote score neer te zetten werd er minder scherp geschoten. Mede doordat Conventus zich – ogenschijnlijk – al enige tijd had neergelegd bij het verlies, was het laatste deel van de wedstrijd slechts belangrijk voor de statistieken. Toen alle Swift-spelers gescoord hadden, kon de prima leidende scheidsrechter voor het laatst fluiten. Eindstand: 23-12.
Volgende week zaterdag wacht ons in Schiedam de laatste veldwedstrijd tegen Nexus. Wordt die wedstrijd gewonnen, dan blijven we na de zaal meestrijden voor de veldtitel. Hoe dan ook vangt na volgende week de oefenperiode voor de zaal aan, met onder andere oefenwedstrijden tegen Nova en BEP en het Oostenburgtoernooi, waar traditioneel drie wedstrijden op het programma staan. Komt dat zien!