Swift 1 wint in Paasweekend

De eerste wedstrijd weer op het veld en de 2e return was er eentje in de categorie ‘Peter Langhout’. 1,5 uur in de auto naar Zwart-Wit uit Delden, en dat in het zonovergoten Paasweekend. Maar, Swift 2 had meer kilometers te gaan, zij mochten eerst in Zuidwolde aantreden, en daarna door naar Delden, voordat ze weer naar Amsterdam mochten. En voor degenen die niet zo lekker in de topografie van Noord-Oost / Oost Nederland zitten, Zuidwolde en Delden liggen niet naast elkaar… Veel kilometers dus, dus moesten ze maar niet voor niets zijn.

Swift 1 miste Tom en Nienke in de basis. Tom omdat hij verkeerd op het schema had gekeken en een weekendje weg was, Nienke omdat ze door werk niet had kunnen trainen. Gelukkig zat ze wel op de bank. Anna en Marwan waren hun vervangers. Door de verre tocht, het warme weer en het gras waar we op speelden lag een soort loomheid op de loer. We moesten waken voor een ’toernooigevoel’. Scherp starten en vanaf het begin de druk in de verdediging opvoeren dus.

In het begin van de wedstrijd liepen Zwart-Wit en Swift gelijk op. Zwart-Wit had rebound overwicht en probeerde het spel van Swift te vertragen met achterverdedigen, wat ervoor zorgde dat Swift veel geduld moest opbrengen in de opbouw van de aanval en het niet te statisch moest laten worden. Met name een zeer zuivere Jelle en Nicole brachten Swift steeds op voorsprong in de eerste helft. Swift kreeg controle over de wedstrijd en bouwde de voorsprong uit naar 5 doelpunten: met 8-13 klonk het rustsignaal.

De indruk in de rust was dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. We moesten discipline blijven opbrengen om de aanvallen niet te snel te laten stranden door ongeduldige schoten of door te weinig in beweging te zijn. Gelukkig lukte dat al direct na rust en is Swift geen moment in gevaar geweest. De voorsprong bleef behouden en werd verder uitgebouwd naar 10. De eindstand werd 16-25. En daarmee doet Swift goede zaken, want ook op het veld zijn de kansen op kampioenschap groot – als we maar blijven winnen. Na de heerlijke soep en broodjes die ons door Zwart-Wit werden aangeboden, reden we dus met een goed gevoel naar huis.

Op zaterdag 11 mei speelt Swift 1 de volgende wedstrijd, tegen Revival uit Terschuur, dat met 6 punten op de 5e plek staat. Zien we je dan weer?