Swift 1 wint moeizaam van DOT

‘Slechte wedstrijden moet je ook winnen’ luidt één van de grootste clichés in de sport. Maar het is wel zo. Swift had een matige dag in het verre Oss, maar ging er toch met de punten vandoor. Omdat ALO verloor bij Sporting West hoeft de koppositie nu niet meer gedeeld te worden.

Over de wedstrijd hoeven weinig woorden vuil gemaakt te worden. De eerste helft was nog aardig. Er werd degelijk verdedigd en de rust werd bereikt bij 6-10. De tweede helft was echter niet om over naar huis te schrijven. Er werd niet goed omgegaan met het achterverdedigen van DOT: het batempo zakte, er werd te weinig gelopen en bovendien werden er veel te weinig kansen afgemaakt. DOT rook z’n kans en naderde tot op één doelpunt. Onder meer twee doelpunten van de teruggekeerde Rick zorgden gelukkig voor de beslissing. Het restant van de wedstrijd was illustratief voor de gehele wedstrijd: in een laag tempo werd de ene na de andere kans gemist. De eindstand: 15-18.

Een woord van dank aan de reserves Elske, Stefan, Marwan en Laura is wel op z’n plaats. Zij moesten het deze zondagmiddag vooral hebben van de pepernoten en schuimpjes in de auto terug.

De motivatie zal groot zijn om volgende week thuis tegen Haarlem weer beter voor de dag te komen. Tot dan!