Swift 1 wint ook laatste veldwedstrijd van Sporting West

Doordat de eerste veldhelft dit seizoen wat is uitgebreid, trof Swift 1 een tegenstander waartegen al was gespeeld: Sporting West. In de uitwedstrijd was in een matige pot gewonnen en dus was er nog wat recht te zetten. Ondanks een lage temperatuur en een gure wind was er wederom veel publiek, en dat maakte deze Amsterdamse derby al op voorhand sfeervol.
Dat Swift koploper is en Sporting West terug te vinden is op een zesde plaats werd in het begin van de wedstrijd duidelijk. Swift begon furieus en na goals van Tom (twee keer), Errol, Nienke en Anniek stond er al snel een 5-0 voorsprong op het scorebord. Door het felle verdedigen kwam Sporting West nauwelijks tot goede kansen en het was dan ook niet toevallig dat de 5-1 uit een wanhoopsschot kwam. Het bleek echter wel de opmaat naar een mindere fase van Swift. Het werd nog wel 6-1 en daarna zelfs 8-2, maar in het restant van de eerste helft kon Sporting West terugkomen tot 9-6. De sfeer in het veld werd er in dit deel van de wedstrijd niet beter op; het resulteerde uiteindelijk in een gele kaart aan Sporting West-kant.
In de rust werd benadrukt dat de focus in de tweede helft weer op ons eigen spel moest komen te liggen en dat lukte behoorlijk goed. De scheidsrechter en tegenstanders werden in het vervolg met rust gelaten en dat kwam het spel ten goede. Direct na rust werd het 10-6 door Rick en daarna werd het nauwelijks meer spannend. Absolute uitblinker werd Anniek: ze scoorde in de tweede helft drie keer uit zeven schoten en kreeg bovendien een strafworp mee. Het tekent de kracht van Swift 1: iedereen kan scoren en doet dat dan ook vrijwel wekelijks. Wie het net niet lukte om te scoren was Stefan Flipse, die zijn opwachting mocht maken in het vak met zijn broer Tom. Mooie combinaties waren er wel volop te zien. De wedstrijd eindigde in een ruime 18-11 overwinning.
De eerste veldhelft zit erop, en de statistieken zijn prachtig: een eerste plaats met 16 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van +57. Natuurlijk was er vooraf gerekend op een hoop punten, maar dat er geen enkele misstap is geweest is erg mooi. Het geeft veel vertrouwen voor de zaal, waar de komende periode voor voorbereid zal worden.