Swift 1 wint thuis van Revival

Ook de tiende wedstrijd op het veld is door Swift 1 in winst omgezet. In een weinig aantrekkelijk duel werd Revival verslagen: 17-10. Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer twee ALO drie punten. Met wedstrijden tegen achtereenvolgens Spirit, ALO, Haarlem en HKC voor de boeg zal Swift nog vol aan de bak moeten om ook op het veld kampioen te worden.
De start tegen Revival, dat uit met 16-23 verslagen werd, was nog hoopgevend. Binnen een paar minuten hadden Tom en Anniek na mooie aanvallen de korf gevonden. Het bleek geen opmaat naar een doelpuntenfestijn: Revival counterde met twee doelpunten waarna de scores maar mondjesmaat vielen. Een te laag loop- en baltempo zorgde ervoor dat de gasten gemakkelijk mee konden kijken om ballen te onderscheppen. Er werd echter wel goed verdedigd en dus kabbelde de wedstrijd qua scoreverloop wat voort. Via 6-2 werd het bij rust 8-5, maar die voorsprong kon op weinig tevredenheid rekenen bij zowel spelers als coaches. Het moest beter in de tweede helft.
Toch was het Revival dat beter uit de kleedkamer kwam, want met twee scores brachten ze de achterstand terug tot 8-7. Dit leek het moment dat Swift nu toch echt wakker werd. Onder andere door twee prima doelpunten van Nicole werd in korte tijd weer een veilige voorsprong gepakt: 12-8. Er kwam in deze fase iets meer schwung in het spel: het baltempo lag hoger en er werden meer rebounds gepakt vanuit de ruimte waardoor er vaker geschoten kon worden.  Ondanks een dipje – er werd zo’n acht minuten niet gescoord door Swift – kon de voorsprong in de tweede helft worden uitgebouwd. Een belangrijk aandeel daarin had de in bloedvorm verkerende Hicham, die inviel voor Errol en twee keer raak wist te schieten. Omdat er ook in de tweede helft degelijk verdedigd werd, eindigde de wedstrijd met een stand die de verhoudingen toch nog aardig weergaf: 17-10. Het was geen pot die de aanwezige supporters bij zal blijven, daarvoor was het spel te pover. Toch is het positief dat Swift, ook toen Revival terugkwam in de wedstrijd, geen moment in paniek raakte. Niet voor het eerst dit seizoen werd een tandje bij gezet toen het nodig was om zo alweer een overwinning bij te schrijven.
De volgende wedstrijd zal wederom op zaterdag worden gespeeld. Spirit, dat in de zaal op een keurige vijfde plek eindigde in de eerste klasse, is dan de tegenstander. In Voorthuizen kan door Swift bij winst een belangrijke stap richting het kampioenschap worden gezet. Het is duidelijk: de weken van de waarheid zijn aangebroken.