Zondag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma in Apeldoorn. Atalante, die nodig punten moest gaan pakken, stond op het programma. Ados had zaterdag gewonnen en had tijdelijk de eerste plek overgenomen. Wonnen we, dan heroverden we de eerste plek en deden we dus goede zaken. Bij verlies was de kans dat, afhankelijk van wat DKC ging doen, we op de derde plek zouden komen te staan.

Na een analyse van Atalante, een oefenwedstrijd op dinsdag om weer wat spelritme te krijgen en een goede training vrijdag, reisden we af naar Apeldoorn. We maakten een tussenstop in Apeldoorn Noord om bij de familie Jaarsma te lunchen. Eenmaal in de sporthal bleken de gehele familie Straat, de Legdeurtjes, de Stronksjes, Jaarsmaatjes, maar ook Imre, Marsha en Yenthe, Sander, en Joop en Beppie Schaap de wedstrijd niet te willen missen. Super leuk, zo veel publiek!

Sebas had besloten de opstelling nog even te laten zoals die de afgelopen 2 wedstrijden was, met Tom voor Stefan en Nicole voor Maite.

We startten scherp. Na 2 minuten stond het 2-0 door een strafworp van Hans dankzij een actie van Nicole, gevolgd door een doorloopbal wederom van Nicole. Het bleek een wake up call voor Atalante, die blijkbaar dacht: de beuk erin. We werden er een beetje door overrompeld. We kwamen niet lekker meer tot scoren door de onderlinge gevechten die we moesten voeren, vooral rond de korf. De scheidsrechter, hoewel hij in de eerste minuut al een vrije bal en een stip had gegeven, leek zijn fluit kwijt te zijn. Iets wat hij later verklaarde: ‘in deze regio laten we gewoon doorspelen, zo doen we dat hier’. Het spel ging van ‘ziet ‘ie het of ziet ‘ie het niet’ naar ‘wat ziet ‘ie wel?’. Iets wat beide ploegen frustreerde, maar waar Swift het minst volwassen mee om ging.

Scoren bleef moeizaam voor Swift en Atalante groeide in de wedstrijd. Met een beschamende 8-4 gingen we rusten. In de tweede helft bracht Sebas Stefan in de ploeg voor Remmelt en Franka voor Marianne. Atalante bouwde behield de voorsprong en het fysieke spel ging, inmiddels aan beide kanten, onverminderd door. Overigens is dat geen excuus, we hadden moeten laten zien wat we kunnen, maar in plaats daarvan gingen we verder met het net aan missen van heel veel kansen. Zonder dat het spannend is geworden werd de uitslag 14-8.

Doordat DKC nipt heeft gewonnen van Sporting West, staan we nu op de derde plek, één punt onder Ados en DKC. Volgende week staat OKV uit op het programma. Zij hebben ook dringend punten nodig om uit de gevarenzone te blijven. Wederom een belangrijke en spannende uitwedstrijd!

Swift 1 wordt van eerste plek gebeukt