Swift 2 - Atlantis 2: 21 - 11

Afgelopen zaterdag 28 januari was het Super Saturday. Een dag waarop de meeste teams van Swift thuis speelden, en dus ook de supporters massaal uitrukten. Voor Swift 2 stond een thuiswedstrijd tegen Atlantis 2 op het programma, wat een belangrijke pot was. Er moest immers gewonnen worden om nog naar boven te kunnen kijken op de ranglijst. Voor zaterdag stonden er namelijk 4 teams boven ons.

Van tevoren werd er dan ook een duidelijk strijdplan gemaakt. Atlantis is een makkelijk scorende ploeg, waarvan elke speler kan scoren als er vrij aangelegd kan worden. Tegelijkertijd had eigenlijk geen van de spelers echt dreiging naar binnen. Het accent werd daarom door coaches Marianne en Errol meer geplaatst op het sluiten in de paalzone en het voorkomen van schoten met weinig druk, dan op het voorverdedigen.

Die aanpak pakte in de praktijk perfect uit. Verdedigend werd Atlantis volledig de wil opgelegd. Aan de andere kant van het veld wist Swift wel de korf te vinden. Het werd al snel veel tegen weinig, met standen als 7-0 en 12-2 tot gevolg. Vlak voor rust was er echter een glimp van waartoe Atlantis ook in staat was. De verdedigende aandacht van Swift verslapte, met drie tegendoelpunten in evenzoveel minuten tot gevolg. Daarom gingen we toch de rust in met een 12-5 tussenstand.

In de rust drukten de coaches ons op het hart om vooral rustig te blijven spelen. Er was eigenlijk geen enkele reden om nerveus te worden. Controle houden en van daaruit de wedstrijd uitspelen, dat was het devies. Dat lukte met verve. Atlantis werd – onder meer door 8 doelpunten van een uitblinkende Samka, maar vooral ook door een heel sterke teamprestatie – tot wanhoop gedreven en de voorsprong werd uitgebouwd: 21-11.

Dankzij de zege heeft Swift het kampioenschap weer in eigen hand. Alleen Velocitas (2 punten meer) en ODIK (1 punt meer) staan nog boven ons. Als we die doelstelling waar willen maken, dan moet eerst van HKC 3 geworden worden aankomende zaterdag. Als we dezelfde vastberadenheid en concentratie tonen als op Super Saturday, dan moet dat helemaal goedkomen.

We zien u graag in Utrecht! De aftrap is om 18.20 uur.

Swift 2