Swift 2 doet goede zaken in Bilthoven

Op zaterdag 13 mei kon de zonnebrand worden ingepakt. De uitwedstrijd bij NOVA stond namelijk op het programma, en Swift 2 is het er unaniem over eens dat “het altijd lekker weer is als we bij NOVA spelen.” Ook figuurlijk bereidden de coaches ons voor op een heet potje. NOVA heeft het namelijk in de zaal goed gedaan met een tweede plaats. “Als het ook op het veld nog wat wil, dan moet het vandaag winnen,” zo luidde de redenering. NOVA begon namelijk met een vierde plek aan deze wedstrijd. Op het veld was het niveauverschil groter dan vooraf verwacht. Met uitstekend verdedigend werk maakten we hen het scoren – en passen – onmogelijk, terwijl aan de andere kant met geduldige aanvallen de voorsprong gestaag werd uitgebouwd. De heer van NOVA die we vooraf bombardeerden tot vedette, heeft – op 1 moment van onachtzaamheid na – de korf niet weten te raken in de eerste helft. Dit alles resulteerde in een 2-8 ruststand.

In de rust herhaalden Marianne en Errol hun waarschuwingen nog maar eens. Deze bleken aan dovemansoren gericht. Swift liet zich aan het begin van de tweede helft afbluffen. In recordtempo werden er passes over de zij- en achterlijn gegooid. ‘Zolang de bal niet in het veld is, kan de tegenstander ook niet scoren,’ bleek in de praktijk niet goed te werken. Daardoor kon NOVA terugkomen tot 5-8. Toen Albert-Jan vlak na zijn entree de 5-9 maakte, leek het Bilthovense verzet echter alweer gebroken. Binnen een mum van tijd werd de marge hersteld naar 6, waarna de wedstrijd rustig kon worden uitgespeeld: 10-16.

Na de wedstrijd werd bekend dat concurrent Exakwa heeft verloren van MIA. Dat betekent dat Swift 4 punten los staat! De naaste belager is nu Telstar, de tegenstander van volgende week. Daardoor spelen we volgende week al voor promotie, aangezien de bovenste twee ploegen in de poule promoveren. Sterker nog: als wij volgende week winnen van Telstar en Exakwa het laat afweten tegen NOVA, dan is het kampioenschap op dat moment al een feit.

We zien u dus graag volgende week langs de lijn voor een potentiële kampioenswedstrijd! De aftrap is om 14.00 uur bij Telstar, in het pittoreske Hoevelaken.

Swift 2