Swift 2 gemakkelijk langs Nova 2

Na een voorspoedige seizoenstart leefde Swift vol goede moed toe naar het thuisduel met NOVA 2. De eerste twee wedstrijden werden immers gewonnen, waardoor Swift zich tot zaterdag alleen op doelsaldo op de tweede plaats bevond. Tijdens de voorbereiding werd er al geoefend bij (niet tegen) NOVA, waardoor Swift enigszins een indruk had wat voor tegenstand er verwacht kon worden. Er werden weinig beren op de weg verwacht om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen, en die verwachting bleek nauwkeurig.

Bij het rustsignaal van de scheidsrechter stond het namelijk al 14-3. Swift wervelde met soepele aanvallen langs NOVA, creëerde veel kansen en scoorde er lustig op los. Ook invallers Nicole en Martine, in de ploeg voor de geblesseerde Marjolein en Sam, kweten zich uitstekend van hun taak en droegen hun steentje bij aan de tevredenstemmende ruststand.

In de pauze werd dan ook de intentie uitgesproken om, ondanks het grote overwicht, de focus te behouden en de score verder uit te bouwen. Dat leed bleef NOVA echter bespaard. De eerste pak-hem-beet 20 minuten van de tweede helft werd er namelijk maar één keer gescoord door de thuisploeg.

Vorige week tegen Victum overkwam Swift al iets soortgelijks. Toen leidde dat bijna tot puntenverlies. Nu was het geslagen gat al te groot. Desondanks kan er gesproken worden van een gemiste kans om het doelsaldo verder op te krikken. Uiteindelijk scoorde Swift 5 keer in de tweede helft en moest het 3 tegendoelpunten incasseren, waardoor de eindstand bepaald werd op 19-6.

In de poule won Exakwa 2 (met het broertje van Jesse in de gelederen) met 15-14 van MIA 2. Daarnaast werd Telstar, tot zaterdag ook één van de bovenste ploegen, met 5-7 verslagen door Synergo. Dat betekent dat Swift op dit moment de eerste plaats bekleedt.

Op 1 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Als die gewonnen wordt, dan wordt er een gat geslagen van minimaal 4 punten tussen Swift en de nummers 3 t/m 8. Een volgende stap richting promotie lonkt zodoende. Telstar is na drie wedstrijden het team dat zowel de minste doelpunten heeft gemaakt als geïncasseerd. We zullen uw steun aankomende zaterdag dus hard nodig hebben om er alsnog een spektakel van te maken!