Swift 2 - Haarlem 2

Met onze vaste reporters uit de running, Roos zit voor werk in de VS en Simon herstelt van een knieoperatie, is het angstvallig stil de laatste weken rond het tweede. Daarom hierbij een korte update wat we de afgelopen weken hebben gedaan. De afwezigheid van Roos en Simon is ook op het veld opgevuld. Roos wordt de rest van het seizoen vervangen door Silke, Hans is volledig aangesloten bij het tweede.

Een week eerder bij de eerste veldwedstrijd stonden we 8-8 bij rust uit tegen ALO, speelden we een dijk van een tweede helft en wonnen we 12-21. Thuis tegen Sporting Trigon stonden we 8 april met 7-8 achter bij rust, en hoopten we dat kunstje te kunnen herhalen. Sporting Trigon was echter een stuk slimmer en beter, en na rust kregen we moeizaam kansen en Trigon kon makkelijk weglopen. Behalve een (onopzettelijke) elleboog van Britte tegen een heer, Sam’s docent aan de VU, waren er weinig noemenswaardigheden, eindstand 13-23.

Vorige week mochten we weer aantreden tegen een ervaren ploeg. Deze keer gingen we op bezoek bij KZ, waar we het in de zaal nog erg moeilijk hadden gehad. Hans stond weer ouderwets naast Marcus in een vak. Laura viel helaas snel uit met een enkelblessure, gelukkig was Sophie aanwezig als reserve om haar plek in te vullen. Mede dankzij een loepzuivere Elske kwamen we sterk uit de startblokken, en na een attractieve eerste helft stonden we 9-15 voor bij rust. In een oersaaie tweede helft wisten we de wedstrijd vakkundig dood te maken, de eindstand van 16-21 konden we al 10 minuten voor tijd opschrijven.

Dan naar het heden, op een schitterende zondagmiddag werd er voor de vierde keer dit seizoen tegen Haarlem 2 gespeeld. Ter afwisseling weer eens een jonge ploeg, tussenstand onderling 2-1. Nét terug van vakantie was Martine bereid gevonden in te vallen voor de geblesseerde Laura, haar kleurtje verraadde een tropische bestemming.
Ondanks het warme weer hadden we afgesproken super fel uit de startblokken te komen. Resultaat: Een openingsgoal na een onderschepping tijdens het uitverdedigen. Kort daarna viel Hans uit door een ogenschijnlijk serieuze blessure aan zijn “goede” knie. Sam viel in, waardoor we ons spel iets moesten aanpassen in dat vak. Wat volgde was een rommelige fase waarin de score close bleef.
Daarna was het tijd voor Remmelt. Silke vatte het pakkend samen: “Remmelt, 5 keer maar liefst, ongelofelijk, niet te geloven, echt bijzonder, niet normaal!”. Maite kwam er tijdelijk voor Britte in en zorgde voor wat meer rust en afwisseling in de rebound in het andere vak.
De voorsprong bij rust (10-4) kwam nog even in gevaar door slap verdedigen aan het begin van de tweede helft. Iedereen liep inmiddels met de tong op de schoenen. Judith viel in voor Martine en zorgde voor een energie-boost en zette haar invalbeurt kracht bij met een prachtige treffer van afstand. De hoogtepunten die volgden leverden geen goals op; Marwan’s achterwaartse toverbal stuiterde net van de korf af en Silke’s actie werd afgefloten voor verdedigd. Spannend werd het niet meer, eindstand 18-13.

De komende twee weken staan voor Swift 2 vooral in het teken van de derde helft, daarna volgt vanaf 13 mei een pittige reeks met wedstrijden tegen achtereenvolgens de nummer 2,1 en 4. Het kampioenschap hebben we helaas niet meer in eigen hand maar we hebben nog genoeg te bewijzen.