Swift 2 heeft geen kind aan Apollo

Eigenlijk is het best gek een team dat ongeslagen bovenaan staat maar waar u nog nooit een wedstrijdverslag van heeft kunnen lezen. Het tweede lijkt een echte veldploeg te zijn en als we de statistieken bekijken heeft dit team pas 1 veldwedstrijd verloren in het afgelopen jaar en staan zij dit seizoen bovenaan. Het team is ietwat gewijzigd zo hebben we helaas afscheid moeten nemen van Pelle en Stefan maar kregen wij hier gelukkig Hans en Remco voor terug. Verder schoven Martine en Pi door vanuit het derde en het lijkt alsof zij al jaren meedraaien. Naomi kwam over van Triaz maar door een blessure heeft zij helaas nog niet kunnen schitteren in het veld. Gelukkig voor ons stond Marianne WEER voor ons klaar en toont zij ook een vedette te zijn van de reserve 2e klasse. Tot slot is vanuit het hoge Noorden de hoge Hessel bij ons aangehaakt waardoor het team weer compleet is en zo elke wedstrijd een rebound overwicht heeft.

De afgelopen weken is het team veel nieuwe tegenstanders tegengekomen maar ook bekenden als ALO en angstgegner ZKV. Veel wedstrijden werden met overmacht gewonnen en het team liet zien dat zij tegen de concurrenten toch wel echt de betere waren. Ook liet het team zien te kunnen scoren over meerder schijven waardoor het moeilijker was om het team te verdedigen. Dit door fit te zijn door de oefeningen van Marik, goede trainingen en toch wel lastige partijtjes tegen het eerste. Verder was het team dit seizoen voor het eerst te volgen via een livestream met het commentaar van onze Franka.

 

Maar dan de wedstrijd. Van tevoren een niet te lastige wedstrijd. Al had Apollo wel gelijk gespeeld tegen de concurrenten dus van onderschatting was geen sprake. Termen als ‘je eigen spel spelen’ en ‘blijven doorgaan’ vlogen al snel om onze oren tijdens de voorbespreking. Het was een regenachtige dag en voor het eerst ook toch wel weer een beetje koud. Swift leek hier niet zoveel last van te hebben, alhoewel er nog niet groots werd gespeeld stond het team al snel 0-4 voor en was de wedstrijd al niet meer spannend. Ondanks de regen bleven we gelukkig scoren en werd er gerust met 1-9 door de laatste 5 seconden van de eerste helft nog te scoren.

 

De tweede helft leek wat op de eerste helft. Er werd mooi samen gespeeld met als hoogtepunt een mooie combinatie tussen Stefan en Marwan welke Marwan met één hand afrondde. Marianne had ook haar dame goed geanalyseerd en zoefde er voorbij wat 2 mooi doelpunten opleverde. Apollo wisselde nog wat maar kwam er niet meer aan te pas. Einstand 3-19

 

Hopelijk kunnen we de veldcompetitie dit jaar wel uitspelen en hopelijk met het tweede eens een stapje hogerop zetten. Hopelijk tot snel!

 

Sam