Swift 2 laat kansen liggen tegen Haarlem

Afgelopen zondag mocht Swift 2 aantreden tegen Haarlem 2. Een bekende tegenstander, want hier werd op het veld ook al tegen gespeeld. Swift 2 won toen met ruime cijfers. De conclusie na deze veldwedstrijd was dat Haarlem 2 wel individuele kwaliteiten had, maar dat het samenspel bij veel druk moeizaam verliep. Het doel was dan ook om in de verdediging met z’n allen druk te geven, en dus weer echt ‘als vak’ de aanval van Haarlem uit te schakelen. In de aanval was het plan om ook weer als vak dynamisch te spelen, en te focussen op het vrij gooien en lopen.

Geïnspireerd door beelden van Wit-Blauw (dat ik dat ooit nog zou zeggen..), PKC en de Nederlandse handbaldames, gingen we vol strijdlust en beleving de wedstrijd in. De eerste 10 minuten wisten we dit allemaal vast te houden, wat zich gelijk uitbetaalde in mooie en efficiënte aanvallen in beide vakken. We kwamen al snel op voorsprong. Toch lieten we Haarlem weer dichtbij komen, waardoor zij ook meer en meer in de wedstrijden leken te komen. Doordat het aanvallend te veel zoeken was en we te veel kansen misten, en we in de verdediging een aantal (dezelfde) fouten maakte, lukte het ons niet om van Haarlem weg te komen. Ook leek de beleving en wil om te winnen leek weer langzaam weg te sijpelen; er was in ieder geval een stuk minder van over dan aan begin van de wedstrijd. De stand in de rust was dan ook gelijk: 8-8.

“Nu moeten weer opnieuw beginnen, en geven we die gasten nog het idee dat ze hier kunnen winnen ook”, sprak Pelle (terecht) not amused in de rust. Helaas bleek Haarlem inderdaad aan dat idee te wennen en namen ze het langzaamaan over in de tweede helft. Aanvankelijk ging het nog gelijk op, maar na verloop van tijd begon Haarlem meer te scoren en liepen ze van ons weg. Op een gegeven moment wisten ze een gat van 6 doelpunten te slaan. En bij Swift wilde het maar niet lukken. Vijf minuten voor de tijd leek de beleving weer bij de Amsterdammers weer wat terug te keren en werden de kansen ineens wél afgemaakt, maar dit was helaas al te laat. Eindstand: 17-21.

De komende week moet Swift 2 zich dus weer bij elkaar rapen na zuur en onnodig verlies. Een positief punt is dat we inmiddels weten dat we dit kunnen; want het is ons al eerder gelukt om elkaar weer te vinden na een teleurstellende wedstrijd. Laten we dit voor aankomende zondag ook weer voor elkaar krijgen, want die punten zijn hard nodig!

Roos