Swift 2 pakt punten van Groen Geel

Bij de vorige ontmoeting moest Swift 2 het afleggen tegen de ploeg uit Wormer en werd er verloren met 12-14. Maar de laatste paar wedstrijden zit Swift 2 in een heerlijke flow en werd er al gewonnen van Apeldoorn en HKC. Kortom, Swift had wel zin in een revanche tegen Groel Geel!

Na het wennen aan een geheel groengele zaal (inclusief vloer) kon de wedstrijd aanvangen. Swift begon fel, met beleving en met goede afronding. Hicham had zijn vizier op scherp staan terwijl Elske haar terrein rondom de korf domineerde en zelfs heren eruit sprong in duels. Over het algemeen was de tegenpartij vrij fysiek terwijl de scheidsrechter veel liet doorspelen, wat resulteerde in slechts 4 vrije ballen en 1 strafworp bij de twee ploegen. Gedurende de hele wedstrijd heeft Swift voor gestaan, wisselend met 4 punten en dan weer 1 punt. Met rust stond Swift met 2 punten voor.

Groen Geel haalde alles uit de kast: alle reserves werden ingezet, mensen werden naar andere vakken overgeheveld. Het mocht niet baten, Swift speelde gewoon goed en liet zich niet van de wijs brengen door het fysieke spel van de tegenpartij. Met nog enkele minuten te spelen en een score van 16-17 vond Marwan het tijd om de punten binnen te halen en maakte wederom 2 punten verschil op het scorebord: eindstand 16-18. Dit was de eerste van de vier lastigere return wedstrijden van de zaal die we als team tot een goed einde hebben weten te brengen.

De Hemelse Pannenkoeken die na de wedstrijd werden genuttigd smaakten des te beter en met 2 punten op zak en een volle maag reed de ploeg door naar Haarlem voor de wedstrijd van Swift 1 waar genoeg reden was voor nog meer blijdschap!

Aanstaande zaterdag speelt Swift 2 tegen Dalto om 20:20 uur in Oostenburg. Vorige keer eindigde deze pot in een gelijkspel (12-12) dus het belooft een mooie wedstrijd te worden! Komen jullie kijken?