Swift 2 pakt weer punten

Na een verliespartij vorige week zaterdag tegen Odik, die veel stof gaf tot nadenken en napraten, was het dit weekend weer tijd om punten te pakken. Tweemaal Zes 2 stond op het programma. Met wederom een ongelukkige timing: Swift 1 speelde ook uit, in Westzaan, dus onze wissels konden pas in de tweede helft aansluiten. Gelukkig stond Nicole weer klaar om mee te spelen.

Over Tweemaal Zes wisten we niet zoveel. Ze wonnen tegen Odik, waar wij weer van verloren, en ze speelden gelijk tegen OVVO, waar wij dik van wonnen. Er is van alles mogelijk in onze poule. We spraken af uit te gaan van ons eigen spel en er volle bak in te gaan. We moesten maar weer eens punten gaan pakken, als we nog zicht wilden houden op de top 3.

Tweemaal Zes gaf veel druk, waardoor we uitgedaagd werden om goed in ons spel te komen. We lieten ons soms verleiden om heel direct te spelen, wat soms mooie acties opleverde, maar niet erg veel rendement had. We spraken af met meer diepte in het spel en met meer geduld te gaan spelen. Dat lukte, mede door ons rebound overwicht. Verdedigend hadden we de tegenstanders goed onder controle. Waar we in het begin gelijk opgingen en gaatjes van 2 doelpunten konden slaan, hielp dit alles ons om de voorsprong net voor rust uit te bouwen met 4 punten. We gingen rusten met 7-11.

Gerust waren we nog niet, want Tweemaal Zes bleef veel druk geven en bleef ervoor knokken. Swift zat hijgend in de kleedkamer, dus we moesten ons even herpakken. We bespraken waar de kansen lagen en hoe we de wedstrijd binnen konden slepen. Daar was gedisciplineerd spel voor nodig. Lange aanvallen blijven spelen, uitverdedigen, snel de bal weer veroveren in de verdediging. Dat lukte erg goed. We scoorden een tijdje niet, maar bleven geduldig spelen, bleven rebound overwicht houden, zowel aanvallend als – heel belangrijk – verdedigend. Tweemaal Zes kwam niet echt meer in de wedstrijd en we bouwden de voorsprong nog verder uit. De wissels kwamen eindelijk aan en werden in de slotfase nog beloond met een invalbeurt. Met nog 8 minuten te spelen stond het 9-17. Toen stokten de doelpunten bij Swift. De thuisploeg scoorde nog 2 keer en de eindstand was 11-17.

Helaas voor Britte kon zij de wedstrijd niet uitspelen: zij botste vol op een heer van de tegenstander, net toen ze een bal binnen wilde stofzuigen bij de middenlijn. Gelukkig valt de schade mee. Dat kan Pi helaas niet zeggen, die brak haar vinger tijdens haar invalbeurt. We hopen op een spoedig herstel!

Dat alles mogelijk is in deze poule, werd zaterdag nog maar eens extra duidelijk. Odik leidt nu in de poule, met 9 punten. Daarna volgen KIOS, Atlantis en Velocitas met 8 punten en op de 5e plek staat Swift, met 6 punten. Zaterdag hopen we ook op 8 punten te komen, in het duel tegen Atlantis. Kom je ons aanmoedigen?