Swift 2 - Viko 2: 20 - 10

Ons tweede kende afgelopen zaterdag een bliksemstart tegen het tweede van Viko dat in de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen al een stevig pak op de broek had gekregen (4-17). En ook deze keer kende Swift 2 eigenlijk weinig problemen. Zoals ik al zei ging ons tweede overdonderend van start en hadden zij al  snel een 5-0 voorsprong te pakken. Pas daarna ging Viko ook meedoen qua score maar echt dichtbij kwamen ze never nooit. Bij de rust leidde ons tweede dan ook comfortabel met 9-5.

De tweede helft startte Swift 2 op dezelfde wijze als voor rust. De eerste vijf doelpunten waren  weer van blauw/gele makelij voordat Viko iets terug kon doen. Sam en Anna lieten het tweede nog verder uitlopen naar 10 punten verschil. Hierna nam Swift wat gas terug. Coaches Pelle en Stefan konden wissels Suzan en Britt ook nog wat speeltijd geven maar ondanks dat kon Viko geen meter dichterbij komen. Anna, Youp, Marwan en Suzan maakten uiteindelijk de 20 vol. Viko deed af en toe  wel iets terug maar op het einde prijkte er opnieuw een ruime  overwinning op het scorebord (20-10).

Een goede overwinning en daarmee sluit Swift 2 de eerste veldhelft af met een uitstekende tweede plaats achter het tot nu toe ongenaakbare MIA, dat tot dusver al  zijn wedstrijden wist te winnen. Het wachten is dus op een misstap van de koploper, terwijl we zelf gewoon ons ding moeten blijven doen. Tot nu toe is dat in ieder geval prima gelukt en ik heb dan ook het volste vertrouwen dat het zeker niet fout zal gaan doordat het tweede het ergens zal laten liggen. Daarvoor speelt de ploeg elke keer weer met teveel elan en speelt het een te leuk spelletje. Laten we hopen dat jullie in de zaal niet weer zo een team met oud-eerste spelers tegenkomen, want dan denk ik dat jullie hele ogen zullen gaan gooien.

Een kort  verslag deze keer, maar er viel dan ook weinig op deze wedstrijd aan te merken. Het was gewoon opnieuw weer heel leuk om naar jullie te kijken. Succes in de zaal en tot gauw maar weer.

Adri