Swift 2 weer kampioen!

Amper twee maanden na het kampioenschap in de zaal, werd Swift 2 op zaterdag 20 mei ook veldkampioen in de 2e klasse. Op het programma stond Telstar 2, een ploeg waarvan thuis werd gewonnen, maar waarvan we goed spel hadden gezien plus een flinke spirit. Ook wisten we dat ze van alle ploegen het minste tegendoelpunten hebben gehaald. Met behulp van videobeelden bereidden we ons voor. Bij winst in Hoevelaken zouden we de tweede plek veilig stellen, wat promotie naar de eerste klasse zou betekenen.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Met 2 schoten kwamen ze als een raket uit de startblokken. Maar, in plaats van dat we ons lieten afbluffen, deed het vak van Marwan, Albert Jan, Sam en Marjolein direct wat het moest doen: meescoren. Telstar haalde een hoog percentage, mede doordat ze van ons lekker mochten ballen en toch nog iets te makkelijk mochten aanleggen voor het schot. Gelukkig werd het al vrij snel duidelijk dat Swift geen zin had in zo’n middag en met de minuut verbeterde de grip in de verdediging. In een time-out hoorde ik mezelf zeggen: ‘We moeten de ballen die we niet verwachten, toch verwachten.’ Snap jij het, snap ik het… Maar blijkbaar wist het team precies wat er moest gebeuren. Het mocht niet meer vanzelf gaan bij Telstar, en daar had de thuisploeg moeite mee. Ondertussen wisten we de score onze kant op te krijgen en ging het bij Hicham, Stefan, Britte en Pi ook steeds lekkerder draaien. Van 4-5 werd het 6-9, 7-10 en met 8-13 gingen we rusten. Een hele mooie eerste helft, waarin we ons verdedigend echt vastgebeten hebben in onze tegenstander en sterk en volwassen aanvallend spel hebben getoond. We speelden zowel verdedigend als aanvallend echt als collectief en hadden op alle fronten dreiging. Heerlijk om naar te kijken. Om met Sam van Oort te spreken: de beste wedstrijd van het seizoen. Ik denk dat hij, in ieder geval gekeken naar deze eerste helft, gelijk heeft.

In de rust bereidden we ons voor op een Telstar dat er nog een wedstrijd van zou willen maken. Maar, gelukkig lieten we dat niet toe. Ook al vielen de doelpunten niet meer bij bosjes, het was duidelijk dat we deze wedstrijd niet meer uit handen zouden geven. Via 8-14 werd het 9-16, 11-17 en de wedstrijd eindigde in 12-18. Promotie was binnen! Al snel bleek dat Exakwa had verloren van Nova, en dat betekent dat Swift 2 niet meer ingehaald kan worden: de dubbel is een feit! Weer kampioen in de tweede klasse. Al best vroeg in het seizoen, waar we ons van tevoren hadden ingesteld op nog wat pittige potjes tegen, naast Telstar, Mia en Exakwa. Die komen uiteraard nog, maar de kampioenspositie van Swift is een hele fijne.

Deze coach geniet nog even na van afgelopen weekend. En glundert van trots :). Dit kampioenschap heeft deze fijne ploeg heel dik verdiend!

Tot ziens langs de lijn!

Marianne