Swift 2 wint in Amersfoort

Afgelopen zaterdag mocht Swift 2 aantreden tegen tweede team van MIA uit Amersfoort. Een club die pak hem beet 4/5 keer zo groot als Swift is en waarvan ik als lid van de scheidsrechtercommissie niet blij zou zijn invulling te moeten vinden voor de 19 thuiswedstrijden die die dag gespeeld werden. 

MIA 2 stond er niet goed voor met slechts 2 behaalde wedstrijdpunten. Maar was er te zien dat zij de verloren wedstrijden steeds met een minimaal verschil hadden verloren. We wisten dat we een jonge, fitte en getergde ploeg voor ons zouden krijgen en het een pittige wedstrijd zal worden. 

Dit bleek al snel het geval te zijn. Het werd na de 0-1 van Suus stuivertje wisselen waar wij vaak aan de verkeerde kant van de score stonden. Het vak van Suus, Lilian, Hicham en Sam hadden veel moeite om goede aanvallen te spelen doordat er veel door de heren van MIA werd mee gezakt en er niet altijd de juiste schoten werden genomen. Iets wat juist wel terug was te zien in het andere sterk(er) spelende vak met Remmelt, Albert-Jan(AJ), Marjolein en Pi. We maakten het ons in beide vakken lastig door veel plaatsfouten maar weten dit ook goed af te wisselen door goede aanvallen en slimme acties. Zo weet Lil precies wanneer zij en omdraaibal kan nemen en om deze vervolgens koelbloedig na een time-out van de tegenstander door het mandje te gooien. Het verschil wordt nooit groot en we kunnen met een 7-6 achterstand gaan rusten.

Na de rust lijken we het even kwijt en staan we na een mum van tijd 9-6 achter. Voor Marianne tijd om in te grijpen om zo het vak met de zakkende heren een rebound boost te geven waardoor de aanvallen langer worden en er zo hopelijk meer gescoord wordt. Dit heeft gelijk succes en Marwan bekroont zijn rebound werk met een klein kansje onder de korf waarmee we de stand weer gelijk weten te trekken (9-9). Hierna wordt het spannend, erg spannend. Nicole die al in de ochtend in het 3e aantrad, kon gelukkig met ons mee en daar maakte wij natuurlijk graag gebruik van. Ze laat zich gelijk zien door een mooi afstandsschot te scoren en door het veld te sjeezen. 10-10 met een onbekend aantal minuten te spelen. Mia heeft een mooi complex maar helaas ontbrak er een scorebord met tijd en moest er worden teruggrepen naar een handmatig bord. Dit maakte de laatste x aantal minuten alleen nog maar spannender. Op 11-11 lijkt de wedstrijd gespeeld, maar na een goed uitgespeelde aanval weet AJ de winnende binnen te schieten!

Een zwaar bevochte wedstrijd met veel leerpuntjes. Ondanks dat het team in de wedstrijd vaak aan de verkeerde kant van de score stond, bleef het team positief en doorgaan. Een knappe teamprestatie dus! 

Aankomende zaterdag speelt het tweede om 15:10 thuis tegen Exakwa 2 dat afgelopen week nog op gelijke hoogte met Swift stond. Het team speelde echter onverwachts gelijk en heeft het tweede zaterdag dus de kans om op 3 punten los bovenaan te staan. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden maar het team gaat met volle vertrouwen richting de wedstrijd toe.

Zien we je zaterdag?

Sam