Swift 2 wint van ZKC

Swift twee trad deze zondag aan tegen de Drentenaren uit Zuidwolde. Als ervaren bij elkaar geraapte korfbalmulticulturelen waren  ze uit ervaring gewaarschuwd voor het fysieke spel van de Oosterlingen, maar in een enerverende strijd werd het tweede selectieteam van ZKC met 19-14 aan de kant gezet. Wat hen restte was een hotdog van Jos en een terugreis van 1 uur en 41 minuten.

Nadat het eerste ook glorierijk de overwinning binnensleepte, ging uw reporter tijdens de derde helft op zoek naar de daadwerkelijke meningen van het tweede. Twee leden hielden wijselijk hun commentaar voor hen, maar aanvoerder Marwan verleende een quotje, die werd vernomen via vaste toeschouwer Anna–die ook deze wedstrijd van het tweede niet aan haar voorbij liet gaan.

“Ik vond dat ik weer super goed speelde”, besloeg de quote, die nog even werd gecontroleerd bij de daadwerkelijk aanvoerder, die met drie biertjes en een pizza in het zonnetje zat te genieten. “Ja dat heb ik volgens mij wel gezegd”, was het antwoord toen de redacteur even door vroeg, “maar misschien ook niet”. Een helderdere antwoord kwam er uit de mond van Elske: “Een lastige wedstrijd, waar we in het begin van de tweede helft tocht een beetje moeilijk kregen, maar ik heb nooit het idee gehad dat we in gevaar kwamen.” Nieuwe aanwinst Melanie kon zich hier bij scharen. “Het rendement moet gewoon omhoog, we missen te veel, maar over het algemeen ben ik wel tevreden”.

ZKC zette inderdaad in het begin van de tweede helft even aan, maar deze werd goed gecounterd, onder andere door een goede wissel strategie onder de heren. Vlak voor de rust werd Hicham gewisseld, die direct een score forceerde, hetgeen ook gedaan werd door Jasper in de tweede helft. Het aanzetje dat ZKC deed werd daardoor goed in de pan gesmoord, en via een 10-6 ruststand bleek Swift 2 prima in staat in dit gat te behouden. Het laatste slotakkoord van de wedstrijd kwam aan de hand van Franka, die op afstand even haar kwaliteiten liet zien, waarna de tijdvergetende-maar-consequent-fluitende scheidsrechter het slotakkoord floot.

“Voor de periode van het seizoen waarin we zitten hebben we maximaal resultaat behaald. Ik ben er tevreden mee” was de reactie van trainer Pelle. De sfeer zat er na de wedstrijd goed in, zowel aan de Plantage Parklaan als wel in Timboektoe, waar trainer Stefan de champagne rijkelijk liet vloeien. “Op de 2 punten”, aldus de tweede trainer, die dinsdag weer aanwezig zal zijn om samen met Pelle het team twee keer zo goed uit de doeken te laten komen tegen AVO 3, volgende zondag 13:00 uur te Assen.

Er zijn nog kaarten. Vervoer zelf regelen.