Swift 2 zet belangrijke stap richting kampioenschap

Aan de hand van 3 V’s werd Swift 2 op zaterdag 18 maart 2023  door de coaches voorbereid op de thuiswedstrijd tegen ODIK: Vastberadenheid, Volwassenheid en Vrijheid. Vastberadenheid, want deze wedstrijd moest gewonnen worden. ODIK is een ploeg met routine, waardoor ook volwassenheid absolute noodzaak was voor een overwinning. Toch werd ook benadrukt dat er, met die volwassenheid in het achterhoofd, vrij gespeeld moest worden. Vlak voor de wedstrijd bleek verder dat nummer 2 Velocitas van het veld was geveegd (27-16) door Atlantis, waardoor met een victorie vast een voorschot op de titel genomen kon worden.

In eigen huis kwam de winst eigenlijk nooit echt in gevaar. Swift deed wat het al vaker deed dit seizoen: aan het begin van de wedstrijd een voorsprong opbouwen en die niet meer weggeven. Ondanks dat de voorsprong tot vlak voor het einde niet heel groot was, had Swift de controle over de wedstrijd. Verdedigend werd er geduldig gewacht tot de mogelijkheid zich voordeed de bal te onderscheppen. Dat kostte wat geduld, aangezien ODIK een aantal spelers heeft dat sluw speelt in de paalzone. Daardoor kon er weinig risico worden genomen. Daarnaast gingen veel schoten van ODIK over de korf heen, waardoor ze met een goede rebound redelijk simpel waren af te vangen. Aanvallend was het rebound-overwicht er ook, maar werd er scherper geschoten. Hoofdzakelijk Albert-Jan en Hicham waren verantwoordelijk voor de doelpunten, waardoor met een 11-8 voorsprong werd gerust. In de rust werd geconcludeerd dat, ondanks de waarschuwing vooraf, de doelpunten van ODIK toch vooral uit slimmigheden rond de korf voortkwamen. Daar moest in de tweede helft scherper op verdedigd worden. Daarnaast moest worden gewaakt voor het ‘stilvallen’ van de aanval als er weinig druk werd gegeven en we hoe dan ook wel vrij stonden. Zo geschiedde. In de tweede helft werd er gedisciplineerd verdedigd en stabiel verder aangevallen, waardoor de eindstand van 19-13 bereikt werd.

Door de zege en de off-day van Velocitas staat Swift – met nog 2 wedstrijden te spelen – 3 punten los van de concurrentie. Volgende week staat er voor het eerst sinds jaren dus weer een kampioenswedstrijd van Swift 2 op het programma! Tweemaal Zes is daarin de tegenstander. Neemt u vooral vuurwerk, trommels, een hoop gejuich, slingers, taart en tranen van geluk mee, dan zetten we volgende week de laatste stap naar de eerste klasse! De aftrap is om 18.15 in de Oostenburghal.

Graag tot volgende week,

Swift 2