Swift 3 leidt in Leiden

Na het lijden van een zure nederlaag in Oegstgeest, was het afgelopen zaterdag de hoogste tijd om weer eens te laten zien dat Swift 3 ook kan leiden met een korte ei. We mochten aantreden tegen Pernix 3, een ploeg die we eigenlijk niet zo goed kenden, en uit de Sportlinked app viel al evenmin nuttige informatie te herleiden. Ons beleid was dan ook om scherp maar niet te gretig te starten, en eerst maar eens proberen af te leiden met wat voor een ploeg we te maken hadden.

De eerste aanvallen ging van een lei(d)en dakje; het vak van Marco, Remco, Esther en Pi wist de korf al snel te vinden. Aan de andere kant hielden Remmelt, Milo, Caroline en Roos het verdedigend goed dicht. Toen na twee goals de rollen werden omgedraaid, verliep het echter stroever. Het aanvalsvak kwam meerdere malen in de verleiding om gehaast te spelen, en had daardoor aanvankelijk moeite met scoren. Aan de andere kant waren de verdedigers van Swift snel afgeleid, waardoor Pernix enkele korte kansen rondom de korf goed wist te benutten. Dit was zo’n beetje het Leitmotiv van de eerste 20 minuten, met als gevolg dat het enige tijd gelijk opliep tussen de twee ploegen. Toch wist Swift tegen het einde van de eerste helft geleidelijk uit te lopen, en ging het in de rust aan de leiding met 11 doelpunten voor en 8 tegen.

Het pleidooi van Melanie, die ons vanaf de bank al prima had begeleid, plus enkele aanwijzingen van Remco vormden de leidraad voor de tweede helft. Door hooggeleid spel wisten we langzaam maar zeker verder afstand te nemen van onze tegenstander. We waren leidend in de rebound (Milo, Caroline), qua afstandsschoten (Remco, Remmelt) en korte kansen (Pi, Roos), en we wisten menig stip te herleiden én benutten (Marco). De Leidenaren probeerde het spel van Swift nog te ontzetten door twee geleiders uit hun selectie in te zetten, maar tevergeefs. Met nog 10 minuten op de klok stonden we 5 doelpunten voor, en was het dus tijd om de wedstrijd nu rustig uit te gaan leiden. En dit lukte. Met het scorebord op 13-20 klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter (die de wedstrijd overigens in prima banen had geleid). “Echt een goede wedstrijd. Met het hele team geknokt en zelfs af en toe volwassen gespeeld. Ik heb genoten!”, aldus leider Remco.

 

Volgende week staat Tempo 4 op het programma; een ploeg die net als Pernix tot nu toe geen punten heeft weten te behalen. Kan Swift 3 wederom haar ‘volwassen’ spel en kwaliteiten tonen? Komt dat zien, om 17.30 in Oostenburg!

 

Roos