Swift 3 wint wederom met ruime cijfers

Op zondag 1 oktober speelde Swift 3 alweer haar laatste thuiswedstrijd van het eerste deel veld. Na het kampioenschap van vorig jaar zou het team wat harder aan de bak moeten dan het jaar ervoor. In ieder geval dat was de verwachting. Helaas bleek dit niet gelijk het geval te zijn en werden de eerste 3 wedstrijden ruim gewonnen. In de wedstrijd van vorige week werd het team tegen EKVA flink op de proef gesteld. Er werd met een minimaal verschil gewonnen en het was dan deze week tegen KZ de taak beter te spelen en ruimer te winnen.

Met Roos Jutten in het buitenland konden we gelukkig andere Roos strikken om met ons mee te doen. Na Roos startte ook Alex voor het eerst weer in een competitiewedstrijd na lange tijd van blessureleed. Al snel liet hij zien wat hij kan door Swifts eerste doelpunt van de dag te scoren. Ook Jan had na 2 weken afwezigheid veel zin in de wedstrijd en liet dat gelijk zien door snel van ver te scoren. Samen met Marco zouden zij een groot deel van de doelpunten op hun naam schrijven. Het team uit Koog aan de Zaan bleef in de wedstrijd door slordig verdedigend werk van Swift. Hierdoor kon er met een stand van 12-9 gerust gaan worden.

Genoeg doelpunten voor, maar te veel tegen was de conclusie in de rust. Strakker verdedigen en beter opletten rondom de korf. De tweede helft ging dit een stuk beter en KZ wist nog maar 2 keer te scoren. Eindstand 24-11.

De volgende wedstrijd tegen DSO 2 zullen we een stuk scherper moeten starten om zo de eerste plek veilig te kunnen stellen. Hiervoor gaan we eerst een nachtje met het team in de buurt overnachten om deze plek alvast te vieren! De zaal zal voor ons een stuk leuker worden in een klasse hoger. Wij hebben er zin in, tot dan!