Kampioenen van Swift 4 tegen Haarlem 3

Op een mooie vroege ochtend mocht Swift het opnemen tegen de nummer 2 van de competitie Haarlem 3. Bij winst werd het verschil 7 en kon Swift zichzelf bekronen met het kampioenschap, maar bij verlies zou het verschil nog maar 3 punten zijn. Na een zaalseizoen in de derde klasse te hebben gespeeld waar zelfs gewonnen werd van de koploper, waren de wedstrijden op het veld in de vijfde klasse minder spannend voor het team. 

Voor de zaal werd er met een ietwat ander team met een minimaal gewonnen van Haarlem dus waren we gewaarschuwd. Het team had zich inmiddels weten te versterken met vier nieuwe spelers: Jan Bakker, Judith van der Heijden, Janiek en Sam.

Voor de wedstrijd kon er helaas geen beroep worden gedaan op Judith en Renee doordat zij familie/vrienden verplichtingen hadden. En zat Martine in Nepal een paar bergen te beklimmen. Gelukkig konden wij Rosina en Laura bereid vinden om met ons mee te doen en reserve te staan. Jan had de dag ervoor nog 100 km gefietst maar met de fitheid en het harde trainen van Swift 4 moest dit geen probleem worden.

Dan de wedstrijd, Swift leek weinig last te hebben van het grote veld en scoorde makkelijk. Remco schoot de spanning van zich af door van afstand de 0-1 te scoren. Rosina had veel de vang en stapte slim weg onder de korf wat zich tot scoren uitte. Na een mum van tijd stonden we met 6-2 voor. Het verschil van 3/4 werd lang gehouden en de tegenstander vond ons spel lastig bij te houden, waar we veel kansen mee creëerden. Met een verschil van 3 werd de kleedkamer opgezocht.

Haarlem ging wisselen om iets proberen te forceren. Dit lukte, Haarlem kwam tot gelijke hoogte en kwam zelfs voor te staan met een minimaal verschil. Zouden we het kampioenschap dan toch uit ons handen laten glippen? Het antwoord was nee, Mees wist zijn doelpunten aantal te verhogen en we konden de wedstrijd naar ons trekken. Ook kwam Laura nog even het veld in na haar lange vlucht vanuit Australië. De wedstrijd werd goed uitgespeeld en in de laatste minuut kregen we nog veel kansen. Na ons twintigste doelpunt floot scheids af met een eindstand van 15-20! Door een ruime overwinning op de nummer 2 hebben we laten zien dat we niet in de 5e klasse thuishoren. En zijn we KAMPIOEN!! 

Na de wedstrijd kregen we van onze sportieve tegenstanders de felicitaties en zelfs een drankje waarvoor bedankt! Ook Rosina en Laura bedankt voor het meespelen, met 3 dames had het toch een stuk lastiger geweest!

We gaan de komende wedstrijden goed afsluiten waardoor we ongeslagen de zomer in gaan. Om te beginnen zondag thuis tegen de Tovers 1.

Tot dan!

Sam