Swift - ALO

Afgezien van een af en toe sterk opwaaiende wind was het prachtig weer voor een middagje korffbal op het Parkschouwburgterrein.  Voor de senioren begon de middag met de derby tussen Swift 4 en Sporting-West 4. Ondanks de tomeloze inzet van Jullien, die na zijn eigen wedstrijd bij de junioren ook weer meedeed met het vierde lukte het moeilijk om tot score te komen. Uiteindelijk wist het vierde een kleine voorsprong op te bouwen en kon die zonder al te veel moeite behouden: 8-6. De moeite met score was ook een probleem voor de wedstrijden van de selectie.

Het tweede begon enthousiast aan de wedstrijd tegen ALO 2 maar wist de korf nauwelijks te vinden. Eén van de schaarse succesvolle hoogtepuntjes was het door Kimberley geregisseerde balletje waarmee ze Britte onder de korf vrijspeelde, overigens ook tot verrassing van Britte. De conclusie in de rust was duidelijk, er moest meer gescoord worden. Toch bleef het in de tweede helft moeilijk om de korf te vinden ondanks dat er goede kansen gecreëerd werden. De moeite om te scoren had ook ALO waardoor het ALO niet lukte om van het missen van Swift te profiteren. Met nog tien minuten te spelen lukte het Swift met hulp van supersubs Marianne en Jan om gelijk te komen. Even mocht Swift nog hopen op een overwinning door een minieme voorsprong maar met nog anderhalve minuut te spelen maakten de Hagenezen gelijk. Hoewel het gelijkspel verdiend was, voelde het erg onbevredigend om zo weinig te scoren. Eindstand: 8-8.

Terwijl de eerste rook van de barbecue al over het veld waaide begon Swift 1 aan haar wedstrijd tegen ALO 1. Deze wedstrijd deed niet onder voor de andere wedstrijden als het ging om het vinden van de korf. Swift miste zuiverheid, zowel in de passing als in de afronding. Alleen Silvana lukte het een redelijk percentage te behalen met drie doelpunten in de eerste helft. Hoewel we met twee punten achter de rust in gingen voelden we dat alles nog mogelijk was als de korf wat meer gevonden zou worden. Terwijl een groot deel van het publiek aan de barbecue begonnen was, begon Swift 1 aan de tweede helft. Ondanks de aanwijzingen van coach Otto lukte het Swift niet om in de tweede helft de talrijke kansen om te zetten in doelpunten. Daar kwam bij dat ALO op haar beurt er goed in slaagde om lange aanvallen te spelen, echter zonder al te veel succes. In de tweede helft werd er door Swift en ALO samen maar zes keer gescoord waardoor de wedstrijd eindigde in een voor Swift teleurstellende nederlaag: 9-11. Hiermee liet Swift een kans liggen om punten te pakken van de koploper. Met wat meer doortastendheid en wellicht een beetje geluk was een gelijkspel of winst zeker mogelijk geweest.

Ondanks de matige resultaten van de selectie was het een lekkere en zonovergoten korfbalmiddag op ons Parkschouwburgterrein die werd afgesloten met een door de Commissie voor Blije Leden georganiseerde barbecue en voor sommige fanatiekelingen eindigde in het Amsterdamse nachtleven.