Swift staat op in tweede helft en verslaat titelkandidaat

Swift heeft gedoodverfde titelkandidaat Synergo overtuigend verslagen: 20-17. De promovendus keek bij rust nog tegen een 8-10 achterstand aan, maar nam na de thee brutaal het initiatief. De wedstrijd ging tot 16-16 gelijk op, maar de Amsterdammers lieten in de slotfase zien de betere ploeg te zijn. Met drie doelpunten in de laatste vier minuten bewees Jelle bewees over stalen zenuwen te beschikken.

De ploeg van trainer Martin van Eijk begon het duel in aanvallend opzicht slordig. Door onnauwkeurige passing, als gevolg van goed druk zetten van Synergo, strandden veel aanvallen in goede bedoelingen. Het was aan de solide defensie in beide Swift-vakken te danken dat de score gelijk opging. Zo veroverden Jelle, Nienke en Tom de bal door zoveel druk te geven op schoten dat de scheidsrechter voor verdedigd floot.

Na tien minuten leek Swift haar draai te hebben gevonden. Jelle (2), Nicole en Anniek scoorden achtereenvolgend en bezorgden hun ploeg daarmee een 6-3 voorsprong. Synergo herpakte zich in de fase die volgde en draaide de wedstrijd om tot 6-8. De Utrechters toonden zich vlak voor rust scherper in de afronding en moeten gebaald hebben toen de scheidsrechter floot voor de rust.

In de bespreking toonden de Swift-spelers zich geenszins uit het veld geslagen. Sylvana stelde vast dat er weliswaar veel fouten werden gemaakt, maar dat Synergo het toch erg moeilijk had: “Moet je nagaan als we zorgvuldiger spelen.”

De boodschap werd door iedereen ter harte genomen. Vooral Jasper leek gebrand om te laten zien wat hij kan. Met twee Stronkiaanse doelpunten (lees: tegenstander in het bos sturen om vervolgens heel nonchalant te scoren) zette hij Swift direct naast Synergo. Nienke volgde zijn voorbeeld door attent te reageren bij een rebound en zette haar ploeg daarmee voor het eerst sinds lange tijd op voorsprong. Wat volgde was een aantrekkelijke tweede helft waarin Swift bewees ook in de eerste klasse niet onder de indruk te raken van bloedstollende slotfases.

De competitie kon niet beter beginnen, maar dat wil niet zeggen dat we geen stappen meer hoeven te zetten. Er is nog genoeg te verbeteren richting het zaalseizoen en daar gaat de ploeg in de komende maanden keihard aan werken.

Hierbij ook nog een bedankje voor het publiek. Jullie stonden soms letterlijk te springen van vreugde en hebben voor 100% bijgedragen aan de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Jullie steun helpt en geeft extra kracht.

Vanaf volgende week neemt de pa van Sylvana de pen en het schrijversblok over en ik heb gehoord dat er vanaf dat moment ook ruimte wordt ingebouwd voor wat humor en kritische noten 😉 Hulde dat je het wil doen, Adri!

Zaterdag wacht om 16.00 uur de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede. Deze ploeg won ook de eerste twee wedstrijden van het seizoen en zal dus een geduchte tegenstander zijn.

 Tot zaterdag allemaal?