Swift verliest duel om koppositie

In een direct duel met medekoploper Ados is Swift er niet in geslaagd te winnen en de koppositie te behouden. Hoewel er nog 2 wedstrijden te spelen zijn, komt het verlies hard aan en wordt een promotie naar de eerste klasse een grote uitdaging.
Thuis werd nog ruim van Ados gewonnen, 22-16. Swift begon toen superscherp en de doelpunten vielen in hoog tempo. Ados werd verrast en kwam al snel op ruime achterstand. De opdracht was om praktisch hetzelfde te doen in deze wedstrijd. Tegelijkertijd wisten we dat Ados ons spel goed kan ontregelen. We spelen ieder seizoen meerdere keren tegen elkaar en de meerderheid van de overwinningen gaat naar Ados. Ons eigen spel blijven spelen, vertrouwen houden in onze kracht om te scoren en ons niet laten ontregelen door de tegenstander of scheidsrechter. Dat was het plan.
De wedstrijd begon stroef aan de Swift kant. Ados wist door sterke rebound snel ballen te onderscheppen. Ondanks de opdracht lieten we ons opjagen en kwamen we niet lekker in ons spel. Ados profiteerde met vrije ballen en stippen van onze verdedigende missers. In de eerste helft waren de meeste doelpunten aan de Ados kant hieruit voortgekomen. Een grote domper in de eerste helft was Carlien die met een zware knieblessure uitviel. Maite verving haar. Swift scoorde redelijk mee maar met rust keken we tegen 4 doelpunten achterstand aan.
In de tweede helft konden we het tij niet keren. Aanvallen bleven stroef lopen. Verdedigend leken we het beter onder controle te houden. Maar het mocht niet baten. Tom viel in voor Remmelt en scoorde nog mooie doelpunten. Helaas was het niet genoeg. Met 20-14 floot de scheidsrechter af.
Een grote domper. We zijn trots op de prestatie tot nu toe. En we zijn nog niet klaar. In de komende 2 wedstrijden wordt bepaald wie er promoveert. Tegenstanders voor zowel Ados als Swift zijn Midlandia en Atalante. En voor die ploegen gaat het zeker ook nog ergens om??
Dank aan iedereen die ons heeft gesteund in Hoorn!!