Swift wederom in de race voor kampioenschap

Na het verlies tegen Ados vorige week, leken de kampioenskansen voor Swift 1 voorbij. Directe concurrent Ados stond nu 2 punten voor en dat zouden ze toch niet meer laten schieten. Hoewel… Atalante kan nog wel eens een moeilijke tegenstander zijn, vooral als je daar op bezoek moet. En laat Atalante de punten nou ook nog eens goed kunnen gebruiken..!
Swift 1 wist: we moeten de laatste wedstrijden ook winnen, dan kan het wellicht nog. Zaterdag stond Midlandia op het programma. Carlien was uit Zwolle gekomen met haar knie flink vastgebonden in een soort brace. Helaas valt haar blessure niet mee en daarom startte Franka op haar plek.
De thuiswedstrijd tegen Midlandia werd ruim gewonnen, maar ook voor Swift gold: de tegenstander moest nog wat punten pakken om degradatie te voorkomen. Gewoon weer scherp starten dus, en zeker niet onderschatten.
Aan het begin van de wedstrijd vielen de doelpunten niet echt bij bosjes, en er werden vooral vrije ballen en stippen benut. De voorsprong op Midlandia werd behouden, maar werd niet groter dan 2 punten. Frustrerend, want er waren genoeg kansen. Ons verdedigende spel was echter met name de eerste helft onder de maat. Teveel fouten, wederom. Midlandia bleef lekker in de wedstrijd. Nienke scoorde vlak voor rust nog een schot zodat we met 2 punten voorsprong gingen rusten.
Na rust kwam Midlandia echter gelijk en slaagde Swift er een tijdje niet in om te scoren. De verdediging had het gelukkig goed op orde en dat zorgde er uiteindelijk voor dat Franka weer een voorsprong creëerde. Nog een doelpunt van dat vak gaf weer wat lucht. De aanval slaagde erin om 4 punten verschil te maken. Midlandia leek moe gestreden en werd niet meer gevaarlijk. De eindstand was 13-19.
Zondag zat een groot deel van Swift 1 gekluisterd aan Radio Hoorn, dat altijd een langs-de-lijn-verslag doet van de wedstrijden van Ados. De rest van het team werd via de app op de hoogte gebracht van de stand. Reuze spannend. En wat bleek… Ados slaagde er niet in om Atalante in Apeldoorn te verslaan. We zijn dus weer volop in de race voor het kampioenschap!
We hebben nu 2 weken rust, maar 12 maart staan we er weer. Aan ons de opdracht om Atalante wél te verslaan. In de Oostenburghal, om 15.45 uur.