Swift werkt aan doelsaldo tegen hekkensluiter HKC

Swift liet in de wedstrijd tegen hekkensluiter HKC zien waarom het ongeslagen bovenaan staat: 27-12. Met flitsend spel en hoge schotpercentages werd de tegenstander naar de slachtbank geleid.
Er was veel publiek op de wedstrijd af gekomen en dat zorgde voor extra motivatie. Het eerste doelpunt was voor HKC, maar via Anniek, Nicole (2) en Jelle stelden de Amsterdammers snel orde op zaken: 4-1. De tegenstander uit Hengelo leek nog even aan te haken (6-3), maar binnen een mum van tijd werd de voorsprong uitgebreid naar 10-3. 
Met een 14-5 stand zochten de spelers de kleedkamer op. Absolute uitblinker op dat moment was zonder twijfel Nicole. Ze had op dat moment al vijf doelpunten op haar naam staan en haalde een schotpercentage van 71,4 procent. Clinical. 
Waar Swift in de voorgaande wedstrijden wel eens gas terug nam in het tweede bedrijf omdat de buit al binnen was, gebeurde dat dit keer niet. Met onverminderde inzet en plezier gingen de Amsterdammers door met het slopen van de tegenstander, tot groot genoegen van het publiek.
En niets ten nadele van de heren, maar het waren deze zondag de dames die de show stalen. Marianne (4) en Nienke (3) hadden hun vizier beiden op scherp staan, maar Anniek spande de kroon: ze had maar acht schoten nodig voor vier doelpunten. Nicole bracht haar totaal in de tweede helft op zeven.
Vijf minuten voor tijd werden wisselspelers Hicham, Remmelt, Elske, Franka en Melanie beloond. Zij kwamen in het veld voor Jelle, Tom, Anniek, Nienke en Marianne. Koud in het veld liet het nieuwe aanvalsvak zich direct zien met een lange aanval, waarin Remmelt uiteindelijk het laatste Amsterdamse doelpunt voor zijn rekening nam. 
Via deze weg willen wij Sandra van Eijk nogmaals bedanken voor de door haar gesponsorde bal, hij deed het uitstekend! 😉 
Zondag wacht opnieuw een thuisduel en neemt Swift het op tegen Sporting West. De dochters van Edwin Beijne, Femke en Eva, zijn dan de sponsoren van de wedstrijdbal. We hopen op veel publiek, tot dan!