Swift wint in matige wedstrijd van RDZ

Ook de zesde wedstrijd in de zaal is door Swift 1 in winst omgezet. In een matige – zo niet slechte – wedstrijd werd rode lantaarndrager RDZ simpel verslagen: 23-15. De koppositie en ongeslagen status werd zo behouden.
Exemplarisch voor de wedstrijd waren de eerste vier aanvallen van het vak van Nienke, Franka, Tom en Jelle, die geen enkel schot opleverden. Pas na het eerste doelpunt van RDZ vond het vak de korf via een schot van Tom. Het bleek de opmaat naar een betere fase in de wedstrijd: hoewel de gasten aanvankelijk nog bij konden blijven, ging het vanaf 5-5 hard. Ondanks een slap begin en een hoop mislukte aanvallen gaf de ruststand het kwaliteitsverschil goed weer: 15-7. Het was echter duidelijk dat er beter gespeeld moest worden om echt voldoening te halen uit deze wedstrijd.
Dat mislukte voor het grootste deel. Het begin van de tweede helft was nog aardig: van de eerste negen doelpunten waren er acht van Swift, wat zorgde voor een 22-8 tussenstand. Een monsterscore leek in de maak, maar nadat het 23-9 was geworden viel Swift stil. Terwijl het tempo zakte werd de ene na de andere kans gemist. Het gaf RDZ de gelegenheid de score een wat draaglijker aanzien te geven. Swift scoorde het laatste kwartier niet meer, RDZ maakte er zes. Met de eindstand van 23-15 deed Swift zichzelf tekort. Een lange zit voor de supporters en een wedstrijd die aan het denken zet. Maar, zoals één van de oudste sportgezegdes luidt: slechte wedstrijden moet je ook winnen. Met de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent ALO op het programma is het zaak de matige partij achter ons te laten en de scherpte te hervinden. Aan motivatie zal het niet liggen: met een overwinning op ALO zou Swift zeer goede zaken doen.