Trots!

Voor het eerst sinds 20 jaar gaat Swift weer in de eerste klasse spelen. We waren er de laatste jaren vaker dichtbij, maar wat is er mooier dan in het seizoen dat Swift 100 jaar is geworden, kampioen te worden in de tweede klasse?

Zondag 10 maart stond Haarlem op het programma. De Haarlemmers hebben hard punten nodig om degradatie af te wenden, dus Swift 1 was voorbereid op een pittig potje. Haarlem heeft het Swift vaker lastig gemaakt, de vizieren moesten dus op scherp. Van tevoren wisten we, dat als ALO zou verliezen, we dit weekend het kampioenschap al binnen sleepten. Best realistisch, want ALO’s tegenstander DKV is de laatste weken lekker op dreef. Toch werd daarover niet heel erg nagedacht. Eerst deze pot maar eens winnen. Martin noemt dat ‘de volgende hobbel’.

Swift begon scherp aan de wedstrijd. Er werd dynamisch gespeeld, er zaten mooie aanvallen en lekkere doelpunten bij. Swift nam direct afstand van Haarlem tot 5 doelpunten. Het spel verslapte toen Swift statischer ging spelen en minder in beweging was. Het gaf Haarlem de gelegenheid terug te komen tot 2 doelpunten. Swift zette weer aan, maakte verschil en verslapte weer. Net voor rust scoorde Swift nog om met 3 doelpunten verschil de rust in te gaan: 8-11.

Na rust lukte het Swift niet gelijk om de irritatie van Martin om te zetten in een doelpuntenstroom. Haarlem kreeg toch weer een aantal keer de gelegenheid om terug te komen. De voorsprong wordt niet weggegeven. Onder andere door een zeer zuivere Rick loopt Swift langzaam maar zeker uit. Met nog ongeveer drie minuten te spelen staat het 15-20. Martin vraagt een time out aan. Nicole, die aan haar enkel geblesseerd was geraakt, werd naar het team getild. ‘We zijn kampioen’. Een klein feestje barstte los. De overige minuten leek er wat spanning van de schouders af te vallen en er werden nog 4 doelpunten gemaakt. Eindstand: 16-24. Bij sponsor Smit en Voogt werden de nodige drankjes gedronken op het kampioenschap!

Eindelijk hebben we het waargemaakt. De beslissingswedstrijd tegen Ados zit nog in het geheugen, maar ook de punten die we vorig jaar lieten liggen op cruciale momenten. Eindelijk promotie naar de 1e klasse! We hebben ervoor geknokt. Samen met de spelers van Swift 2, die ons scherp houden in trainingen en als reserves hele zondagen opofferen. Met de staf die ons altijd even fanatiek door de 1e, 2e en 3e helft loodst. Met het bestuur dat vol vertrouwen de ambitie van promotie is blijven uitdragen. En met de vaste gezichten langs de lijn, ook bij uitwedstrijden: onder andere Joop en Bep Schaap, de Rigaatjes en Kapteins, meneer Vos, maar ook de ouders van Anniek, Rick en Tom. En natuurlijk The Yellow and Blue Army. Bedankt allemaal!

Zondag vieren we graag het kampioenschap met de hele club! Swift 1 speelt dan thuis tegen Sporting West, om 14.35 uur. Na de wedstrijd is het feest in Sportcafé de Kantine. Met een buffet, champagne en muziek! We hopen je dan te zien!

Marianne