Verslagen Swift 2: IJsselvogels en KIOS

Swift  2  –  IJsselvogels 2             10 – 27
KIOS 2   –  Swift 2                          22 – 12

De start van de zaalcompetitie verloopt. voor Swift 2 tot nu toe verre van bevredigend. Twee zware nederlagen en een ploeg die geen schim is van het team dat op het veld zo fris en fruitig de tegenstanders van het veld speelden. Stond er op het veld een ploeg vol overtuiging die makkelijk scoorde en de doelpunten aaneen reeg, nu mis ik bij meerderen de absolute wil om te winnen. Weinig beleving, geen vechtlust, geen overtuiging en slecht schieten zorgen er voor  dat er dus twee keer kansloos werd verloren. En was dat de eerste wedstrijd tegen IJsselvogels nog wel enigszins verklaarbaar doordat IJsselvogels over vele schijven heel makkelijk de korf wist te vinden en eigenlijk een prima ploeg was, KIOS 2 vond ik een stuk minder qua korfbal en qua schot, maar ook dit kon ons tweede niet bolwerken. Tegen IJsselvogels kon Swift 2 in de beginfase nog enigszins meekomen maar na 3-5 nam IJsselvogels snel afstand. Bij ons lukte er weinig tot niets en zij scoorden op een gegeven moment bijna 1 op 1 en zo was deze wedstrijd bij rust al beslist gezien de 5-14 ruststand.

De tweede helft kende was het niet veel anders. De eerste paar minuten hielden beide ploegen elkaar nog even in evenwicht maar na 7-16 stond het 15 minuten later 7-24. Er waren gerust zat mogelijkheden maar het schot was ver weg en ook was er wel de nodige pech met een paar ballen met er in er weer uit de korf, maar over het geheel genomen was het gewoon niet goed wat ons tweede liet zien.

Tegen KIOS vond ik dat nog een graadje erger. Symptomatisch was het begin van deze wedstrijd. Na 3 minuten had KIOS 4x de bal in de aanval gehad en stond het 4-0 waarbij KIOS geen strobreed in de weg werd gelegd. Pas hierna leek het tweede waker geschud en begon het wat meer van zich af te bijten maar dat was slechts van  korte duur. Het tweede kwam terug tot 5-4 en er waren kansen op meer maar het bleek definitief over met Swift 2. De rust kwam bij 12-7 waarna in de tweede helft nog maar 4 goals er biij gemaakt werden. En zo  werd het uiteindelijk 22-12.

Na 2 wedstrijden is er natuurlijk nog weinig aan de hand, maar iedereen zal het met me eens zijn dat er wel snel  uit een ander vaatje getapt dient te gaan worden. Kortom werk aan de winkel. Dit snel vergeten en het gevoel van het veld terug zien te krijgen. Ook volgende week zal het weer een zware dobber worden als er in Zeeland aangetreden dient te worden tegen Tjoba 2. Toch denk ik dat er echt wel kansen liggen. Dat baseer ik dan met name op datgene wat er op het veld is gepresteerd.  Dat kan niet zo maar ineens verdwenen zijn. Maar dan zal er dus wel met heel veel meer overtuiging gespeeld moeten gaan worden en zal er veel meer een over-mijn-lijk mentaliteit getoond moeten worden. Lukt dat (en waarom zou dat niet lukken) dan gaat het dit seizoen echt wel goed komen met ons tweede.

Succes en tot volgende keer

Adri