Vier punten voor Swift selectie

Dit keer een update van de gehele selectie. Omdat Tom veel wedstrijden in 1 speelt, mist Swift 2 haar reporter. Dat had u vast gemerkt. Een vacature die nog altijd niet is opgevuld. Jammer. Maar het gaat goed met de selectie, zowel met 1 als met 2. Swift 1 heeft soms last van een wat variabel niveau in wedstrijden, maar daar wordt aan gewerkt. Er is nog alle kans op kampioenschap. Swift 2 won vorige week verrassend makkelijk van Bep 3, en zit ook nog vol vertrouwen in de race voor de koppositie. Het niveau van gezelligheid is constant! Zo werd er Kerst samen gevierd, heeft de IJburgse horeca een vast groepje klanten op de vrijdagavond, moet de eerste zondag zonder drankjes na de wedstrijd nog komen en worden er plannen gemaakt voor een teamweekend dat niets met korfbal te maken heeft.

Afgelopen weekend stonden de eerste returnwedstrijden op het programma. Voor Swift 2 de opdracht om Rohda 3 nogmaals te verslaan en Swift 1 had de schone taak te winnen in Oostzaan van OKV.

Zaterdagavond trad Swift 2 aan in de Ookmeerhal. Met een heel ander team dan de eerste wedstrijd was er vertrouwen dat ook dit keer de punten bij ons bleven. Coach van Rohda 2, Imre, had daar in zijn voorspelling op de site van Rohda zijn twijfels over?? Hij zei met beide ploegen nog een biertje te willen kunnen drinken en gokte op 20-20. Daar zou Swift 2 geen genoegen mee nemen, zoveel werd duidelijk uit het honende lachje van coach Pelle bij het lezen van het bericht.

Met Elske en Maite in de ploeg had Swift meer lengte over de dames dan in de eerste wedstrijd. Daar is ook niet veel voor nodig als je bedenkt dat de eerste wedstrijd Nicole en Judith van der Heijden meespeelden. Daarentegen miste de ploeg Aad (die coachte Aatlantis) en Tom (speelde volgende dag in 1). Jasper, die de wedstrijd van 1 zou missen, deed mee met 2.

De wedstrijd ging aardig gelijk op en Swift begon vanaf 1-2 uit te lopen naar 2-5, via doorloopballen van Franka en Roos, en schoten van Jasper en Rik. Rohda mocht terugkomen tot 5-5. Het bleef gelijk opgaan en met 7-8 klonk het rustsignaal. De doelpunten vielen niet bij bosjes, dus moest Swift goed blijven zoeken naar uitgespeelde kansen. Verdedigend werd de boel goed dichtgehouden. Bij 9-9 vond Swift het genoeg geweest en via schoten van Roos, Rik en Franka werd de stand 9-12. Rohda probeerde het nog met een doorloopbal: 10-12, maar Marwan benutte een belangrijke stip en deed daarna de deur op slot met een mooi schotje: 10-14. Toch mocht Rohda nog 2 keer scoren: 12-14. Omdat de wedstrijd nog wat minuten duurde, kwamen Hans en Nienke erin voor wat meer rust. De wedstrijd moest goed en slim uitgespeeld worden. Rohda hielp daarbij door flink te gaan uitverdedigen. Terwijl de verdediging het erg goed dichthield, waren er aanvallend toch nog onrustige foutjes. In de slotminuten beloonde Maite zichzelf nog voor haar goede wedstrijd met een doelpunt. Eindstand: 12-15.

Dan Swift 1. In de uitwedstrijden die tot nu toe gespeeld werden was er slechts één punt behaald. Maar goed, om weer een gooi te doen naar de verloren koppositie, moest Swift winnen van OKV. Onder aanmoediging van de familie Muurman, Schaap en Riga/Kaptein, Rosina en natuurlijk Swift 3, moest het gebeuren. In de eerste wedstrijd won Swift overtuigend: 21-15. Omdat OKV nog altijd op 4 punten stond, konden we een fel team tegenover ons verwachten; gebrand om de punten in Oostzaan te houden. Zoals eerder gezegd was Jasper afwezig. Stefan startte daarom weer op zijn oude plek en Tom vulde Jaspers plek op. Carlien raakte vrijdag geblesseerd en bleek niet te kunnen spelen. Maite begon daarom aan haar tweede wedstrijd van het weekend.

De wedstrijd begon in het voordeel van OKV. Steeds namen zij het initiatief met scoren en moest Swift bijsluiten. Dat bleef zo tot 7-7. Swift nam het over en bij rust stond er 7-9 op het scorebord.

OKV zou blijven vechten, zoveel weten we inmiddels van deze ploeg. De tweede helft moest Swift dus scherpte behouden en de voorsprong uitbouwen. De eerste 4 doelpunten in de tweede helft gingen echter naar OKV en ineens keek Swift weer tegen een achterstand op van 11-9. Stefan en Remmelt brachten de stand weer gelijk en vanaf 13-13 begon Swift weer uit te lopen via Marianne en Nicole, gevolgd door inmiddels het vierde doelpunt van Maite en een strafworp die Stefan benutte. Swift speelde de wedstrijd met dezelfde rust die de hele wedstrijd in het team zat uit. Eindstand: 16-19.

Na verlies van DKC staat Swift 1 nu boven DKC en heeft de ploeg er een nieuwe concurrent bij: Dubbel Zes. Het blijft dringen bovenaan!

Volgende week komt Apollo 3 op bezoek bij Swift 2. De vorige wedstrijd eindigde in 7-18, dus we verwachten weer een doelpuntrijke wedstrijd! En Sporting West 1 komt naar Oost voor het duel met Swift 1. De eerste wedstrijd, daar denken we niet graag aan terug, eindigde in 8-8. We hebben voor ons gevoel nog veel recht te zetten! We zien jullie graag in de sporthal, om vanaf 12:10 Swift 5, 3, 2, en 1 naar de overwinning te schreeuwen!