Wedstrijdverslag Swift 3 – BEP 3 20-15

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om deze week een verslag te schrijven, maar bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag kan een verslag gewoon niet ontbreken. Swift 3 trad aan het begin van de middag op eigen veld aan tegen BEP 3 en wist deze ontmoeting om te zetten in een keurige 20-15 overwinning.

Zoals u vorige week heeft kunnen lezen, wordt het spel van Swift 3 steeds beter, maar ontbrak het vorige week nog aan de afronding, waardoor we het voor onszelf onnodig spannend maakten. Het doel voor deze week was dan ook om het goede spel vast te houden en dat te gaan belonen met doelpunten.

Deze week kon ik zelf ook eindelijk weer in de basis starten en om dat te vieren besloot ik mijn eerste schot maar direct in een doelpunt om te zetten. Marco volgde in de tweede aanval het goede voorbeeld door ook zijn eerste schot van de wedstrijd in een doelpunt om te zetten, 2-0. Ook in het andere vak stond het vizier op scherp. In totaal hadden beide vakken samen welgeteld acht aanvallen nodig om 6 doelpunten te maken, terwijl de verdediging in de tussentijd potdicht zat. Na de 6-0 wist BEP wel wat doelpunten te maken, maar dat BEP toen eigenlijk al uit de wedstrijd gespeeld was, bleek wel uit de twee strafworpen die zij misten in de minuten daarna. Swift ging intussen vrolijk verder met scoren. Er werd goed gecombineerd in de aanvallen om de juiste personen vrij te spelen en de juiste kansen te pakken. Hierdoor werd de eindstand van vorige week nu in een helft al ruim geëvenaard met een ruststand van 14-7.

De overwinning kon al bijna niet meer gemist worden, maar dat betekende niet dat we zomaar wilden verslappen. Er werd met elkaar besproken dat we toch minstens de 20 doelpunten wilden halen en dat we geconcentreerd moesten blijven spelen, ook als de doelpunten niet zo makkelijk zouden vallen als in de eerste helft.

Over de tweede helft valt wat minder te vertellen. De aanvallen van Swift gingen moeizamer, mede doordat BEP iets beter ging verdedigen. Maar we hebben ons netjes aan het minimale doel van 20 gehouden (misschien volgende keer een hoger doel stellen? 😉). Bij BEP vielen de doelpunten iets makkelijker dan in de eerste helft. Verder stopte Swift een minuutje te vroeg met korfballen, zodat BEP de stand nog iets dragelijker kon maken. Met 20-15 stapt Swift uiteindelijk het veld af.

Al met al een keurige pot korfbal waardoor we vol vertrouwen kunnen uitkijken naar de ontmoeting met EKVA volgende week. EKVA staat nu samen met Swift bovenaan in de poule en het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. De winnaar van de wedstrijd mag zich waarschijnlijk herbstmeister noemen. Swift 3 kan de nodige aanmoediging goed gebruiken, dus als u zich geroepen voelt, is het zeker de moeite waard om komende zaterdag af te reizen naar Almere.

 

Esther