Wedstrijdverslag Swift Jeugd – zaterdag 11 februari 2023

Door Susan Bosdijk

Afgelopen zaterdag was Oostenburg ‘The place to be’. Alle jeugdteams kwamen thuis in actie, waarna de selectie deze wedstrijddag afsloot.

De F1 trad aan tegen één van de koplopers, namelijk Sporting Badhoevedorp F1. In Badhoevedorp had Swift vorige keer verloren, dus de spelers hadden zich al voorbereid op een lastige pot. Bij deze return werd al snel duidelijk waarom de ploeg uit Badhoevedorp op de eerste plaats in de competitie staat: de spelers zijn letterlijk en figuurlijk een maatje groter. Een lange tegenstander die ook nog eens snel rondspeelt en snel rent, is lastig af te stoppen. Zo kon er makkelijk over de spelers van Swift heen geschoten worden, ook als die goed dichtbij met hun hand in de lucht aan het verdedigen waren. Al snel was het gat geslagen en mocht er een blauw-gele superspeler het veld in, die de rest van de wedstrijd binnen de lijnen bleef. Ondanks dat iedereen heel erg zijn best heeft gedaan en goed bleef strijden, won Sporting Badhoevedorp overtuigend met 8 – 22.

De E2 stond klaar voor de wedstrijd tegen Aurora E4, waar vorige keer met slechts één punt verschil van gewonnen werd. Twee ploegen die aan elkaar gewaard zijn, dus Swift ging vol energie van start. De zeven E2-spelers waren ontzettend fanatiek en onderschepten veel ballen in de verdediging. Aanvallend werd er goed overgespeeld waardoor Rosa (4x), Tristan en Lily tot scoren kwamen. Het Swift-publiek zag hoe de E2 zo een 6 – 0 overwinning binnensleepte. Niet alleen de spelers hebben het goed gedaan: ook scheidsrechter Jesse, die de kinderen van goede uitleg voorzag als er gefloten werd en tegelijkertijd de flow in de wedstrijd wist te behouden, verdient complimenten.

Aurora (E1) was ook de tegenstander van de E1, en zelfs hier was vorige keer het verschil minimaal (8 – 9 overwinning). Het begin van deze return ging ook gelijk op. Aurora kwam zelf op voorsprong, maar de spelers van Swift lieten zich hier niet door uit het veld slaan. Yosan, die na twee wedstrijden afwezigheid haar rentree maakte, bleek gelijk van onschatbare waarde voor het team. Ze nam meer dan de helft van de doelpunten voor haar rekening, en dat waren er nogal veel. Mede dankzij de ‘huppelende olifant’ kon Swift vaak scoren. Waar dit voor staat, gaan we natuurlijk niet verklappen: dat blijft het geheime wapen van de E1. Bij het eindsignaal stonden er dubbele cijfers voor Swift op het scorebord: 18 – 4.

De D1 was na een weekend rust helemaal klaar voor de wedstrijd tegen hekkensluiter ZKV D1. In Zaandam had Swift bij de eerste veldwedstrijd overtuigend gewonnen, en ook gezien de huidige stand leek dit een ‘kat in t bakkie’ te worden. Niets bleek echter minder waar. Hoewel Swift qua spel de bovenliggende partij was en veel kansen creëerde, bleef het scoren vaak uit. De druk van een tweede plek in de competitie, waarbij de koppositie voor het grijpen ligt, was misschien iets te hoog. Louiza en Levi (2x) wisten wel de korf te vinden, maar ZKV kwam even vaak tot scoren. De wedstrijd eindigde in 3 – 3. De D1 blijft hiermee op de tweede plek staan, maar de competitie is nog niet voorbij en Swift heeft alles nog in eigen hand; genoeg motivatie dus om er komende week weer met z’n allen voor te gaan.

Voordat de senioren aan de slag mochten, was het eerst tijd voor de wedstrijd van de C2 tegen koploper De Corvers C1. De vorige wedstrijd eindigde in een verliespartij, maar de C2 is goed in vorm en ging er alles aan doen om ook tegen de nummer 1 goed uit de verf te komen. Er werd veel druk gegeven en daar hadden De Corvers het lastig mee. Hoewel het soms wel ‘alle hens aan denk’ was, kon de C2 de schade beperken door goed te communiceren. In de aanval werden goede kansen gecreëerd en kwam Swift meerdere keren tot scoren. Zo pakte ook invaller Floris, die was ingebracht om een vakwissel tot stand te brengen, nog een doelpuntje mee. Met voorsprong van slechts één doelpunt was het tijd voor het slotakkoord. Waar vorige week nog de winst uit handen werd gegeven, liet de C2 dit nu niet gebeuren en hield met een 4 – 3 eindstand de punten in Amsterdam. Deze C2 heeft een drukke week voor de boeg, want ook op woensdag wordt er een wedstrijd gespeeld tegen de ploeg met de minste verliespunten tot nu toe. Een uitgelezen kans om te meten of de C2 bovenin mee kan draaien voor de strijd om het kampioenschap. 

Zowel de C1 als A1 hadden geen wedstrijd op de planning staan afgelopen zaterdag. Komende week mogen ze wel weer aan de bak.

Naarmate de zaalcompetitie vordert, worden de wedstrijden steeds spannender. Zo staan er ook deze zaterdag weer mooie wedstrijden op het programma:

Programma jeugd woensdag 15 februari:

18.00     Swift C2 – DOC C1

 

Programma jeugd zaterdag 18 februari:

9.30       ZKC E2 – Swift E2

9.45       DKV Victoria F1 – Swift F1

9.45       DKV Victoria E2 – Swift E1

11.00     Sporting West D2 – Swift D1  

12.10     KVA C3 – Swift C2            

12.20     AW/DTV A3 – Swift A1

17.10     Swift C1 – OKV C2