Wedstrijdverslag Swift Jeugd – zaterdag 21 januari 2023

Door Susan Bosdijk

Terwijl de F1, E1 en C2 een weekendje vrij waren, trokken de spelers van de overige jeugdteams wel hun blauw-gele shirt aan om weer een wedstrijd te spelen.

In Amstelveen kwam de E2 in actie tegen KVA E3. Vanaf het begin liet de E2 zien een echt team te zijn: Tristan en Felia onderschepten veel ballen, waardoor in de aanval Simone in de aangeef de anderen kon aanspelen terwijl Step goed vrijliep. Toch kon KVA de score openen, maar Swift kwam terug toen er vier nieuwe spelers in het veld stonden. Lilli liet Ype weten dat Rosa vrijstond, waardoor zij de bal kreeg en de gelijkmaker scoorde. Daarna maakte Lilli zelf ook nog een mooi doelpunt en gingen de ploegen met 1 – 2 de rust in. Tijdens de tweede helft lag het tempo hoog in de aanval waardoor KVA moeilijk bij kon blijven en Felia een mooi afstandsschot maakte. Het werd een spannende slotfase toen KVA een doorloop scoorde en nog maar op één punt achter stond. Gelukkig wist de tegenstander de korf niet nog een keer te vinden. Het duurde even voordat de spelers van de E2 doorhadden dat de scheidsrechter had afgefloten en dat hun harde werk beloond werd met een 2 – 3 overwinning.

In Oostenburg mocht de D1 met de bal in hand beginnen aan de wedstrijd tegen Blauw-Wit D2. Zowel verdedigend als aanvallend ging het goed bij het team. Vooral op de momenten dat er werd samengespeeld en iedereen uit het vak betrokken werd bij de aanvallen, kwamen de goede kansen tevoorschijn. Ook de invallers uit de E, die eigenlijk nog nooit korfbal in twee vakken hadden gespeeld, vielen niet uit de toon. Tijdens die aanvallen liep Lienne veel vrij waardoor ze vaak tot schieten kon komen, en wist onder andere Sara een mooi doelpunt te scoren. Verdedigend hield Swift het goed dicht en Blauw-Wit kwam niet tot scoren. Net als vorige week werd er met 5 – 0 gewonnen. Dat belooft veel goeds voor de eindstand als dit de standaard uitslag wordt bij de D1. Volgende week weer?

De C1 speelde ook thuis tegen Haarlem C1. Tijdens deze wedstrijd werd duidelijk dat de C1 qua spel goed kan meekomen met de beste ploegen uit de competitie. Haarlem is een fysiek sterke ploeg, maar Swift deed hier niet voor onder. Er werd op een hoog tempo gespeeld, doelgericht aangevallen en veel onderschept. Het was wel lastig om dit goede spel te belonen, want na één schot had Haarlem vaak de bal alweer in handen. Hoewel de C1 wel een aantal mooie doelpunten gemaakt had en in de verdediging veel druk gaf, was dit niet genoeg om de schoten van Haarlem te stoppen. De C1 heeft hard gestreden, maar de wedstrijd eindigde in het voordeel van Haarlem. Eindstand: 5 – 10.

In Koog aan de Zaan stond de A1 klaar voor de wedstrijd tegen KZ A4. KZ had tot nu toe veel meer doelpunten op hun naam staan dit zaalseizoen, terwijl Swift meer wedstrijden had gewonnen, en daardoor hoger op de ranglijst stond. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en de spelers hadden er zin in. De A1 kwam al snel op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Er werd strak verdedigd en gevarieerd aangevallen, waardoor de overwinning werd binnengesleept. Bij het eindsignaal stond er 10 – 14 op het scorebord, en gingen de twee punten mee naar Amsterdam.

Deze zaterdag is het Super Saturday! Veel Swift jeugd- en seniorenteams spelen thuis, dus tijd voor een dagje Oostenburg om elkaar aan te moedigen en naar de overwinning te schreeuwen. Met als afsluiter de wedstrijd tussen Swift 1 en Atlantis 1, waarbij de D1 als team van de week mee zal oplopen. Dat belooft een mooie zaterdag te worden, dus hopelijk tot dan!

Programma jeugd zaterdag 28 januari:

11.00     Helios A2 – Swift A1

12.10     Rapid C1 – Swift C1

13.10     Swift F1 – Haarlem F1

13.10     Swift E2 – Blauw-Wit E3

13.30     Swift E1 – KVA E2            

13.30     KVA D3 – Swift D1

14.30     Swift C2 – Fiducia C3