Wedstrijdverslag Swift Jeugd – zaterdag 4 februari 2023

Door Susan Bosdijk

Een nieuwe week met een nieuwe competitieronde. De meeste ploegen zijn nu alle teams uit de poule één keer tegengekomen, dus het is tijd voor de returns.

In Amstelveen stond de F1 al vroeg klaar voor de wedstrijd tegen KVA F1, waar vorige keer met één punt verschil van gewonnen werd. Dat het vroeg was, zag je bij sommige spelers nog terug. In het tweede kwart was iedereen gelukkig wakker en kon Swift een goede voorsprong opbouwen. KVA liet het daar niet bij zitten en bleef doorgaan tot het einde. Zo was de eerdere voorsprong bijna helemaal weg aan het einde van de wedstrijd. Bijna! Want net als bij de vorige wedstrijd tegen KVA bleef de marge van één doelpunt staan (10 – 11) en zo konden de punten mee naar Amsterdam.

De E2 ging naar het altijd gezellige Krommenie om revanche te nemen op Furore E3. Vorige keer werd namelijk met één punt verschil verloren, dus Swift zou alles op alles zetten om nu als winnaar uit de bus te komen. Furore mistte bij het begin van de wedstrijd een speler, waardoor beide ploegen van start gingen met drie. Zoals van te voren verwacht, werd het een spannende wedstrijd waarbij de teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Rosa onderschepte veel ballen in de verdediging en zo kon de E2 vaak aanvallen. Tristan, Felia en ook Rosa zelf maakten hier goed gebruik van en scoorden allemaal. Furore maakte vier doelpunten, maar gelukkig had Tristan niet al zijn kruit verschoten en gooide met een mooie wegtrekbal de gelijkmaker in de korf. Dit was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd, die eindigde in 4 – 4.

De E1 kwam bij de E1 van mede-Amsterdammer Rohda in actie. Terwijl Swift nog bij de scheidsrechter checkte wat de zijlijnen waren, had Rohda de eerste bal al in de korf liggen. Dit was kenmerkend voor de rest van de wedstrijd. Rohda was op alle fronten net wat sneller en feller, kreeg iets meer kansen en schoot wat zuiverder. Misschien kwam dit doordat Rohda nog wat goed had te maken na vorige keer, toen Swift met één punt verschil had gewonnen. Al snel keek de E1 daardoor tegen een 6 – 0 achterstand aan. Na een laatste peptalk lieten de Swift spelers nog even zien wat voor mooie aanvallen ze in huis hadden, en redde Evalien met een prachtige doorloopbal de eer: eindstand 13 – 1.

De D1 was dit weekend vrij en heeft dus een extra week de tijd om zich voor te bereiden op de return tegen ZKV.

In Maarssen speelde de C2 tegen OVVO C3. Bij het eerste treffen verloor Swift met 10 doelpunten verschil, dus de spelers wisten dat het geen gemakkelijk potje zou worden. De C2 heeft de afgelopen tijd grote vooruitgang geboekt en dat kwam bij deze wedstrijd goed naar voren. Het lengteoverwicht van OVVO werd gecompenseerd met snelheid en inzet, en Swift gaf weinig kansen weg. OVVO verdedigde ook slim, maar Benjamin en Carlijn liepen goed vrij en wisten zo allebei de korf te vinden. Na de rust bleef het qua score gelijk opgaan, maar liet Swift wel het betere spel zien. Door de snelheid erin te houden en geconcentreerd te verdedigen kreeg OVVO weinig kansen. Tot de laatste 10 seconden, waarna balverlies aan Swift-zijde OVVO koelbloedig de gelijkmaker kon scoren. Met 4 – 4 gelijkspelen tegen een ploeg die vorige keer een ruime overwinning boekte, laat maar eens zien hoe goed het gaat bij de C2 en waar dit team toe in staat is.

De C1 ging in Oostenburg van start tegen KVA C2, waar in Amstelveen van gewonnen werd. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Swift begon goed en opende de score dankzij Floris, waarna KVA de stand gelijk trok. Anna was het hier niet mee eens, en legde er twee mooie schoten in. Zo zocht Swift met een 3 – 1 voorsprong de kleedkamer op voor de rust. Na de pauze maakte Noah haar eerste doelpunt van de wedstrijd. Toen belandde Swift in een dipje en had moeite de korf te vinden. Zo kon KVA terugkomen tot 4 – 2. Om de punten in Amsterdam te houden, moest er dus nog even gas worden gegeven. Met doelpunten van Esra, Feline en Noah kon de C1 de winst veilig stellen. Zo eindigde de wedstrijd in 7 – 2. Komend weekend is de C1 ‘vrij’, maar volgende week is het weer tijd voor actie bij de wedstrijd tegen OKV.

Na een ruime overwinning vorige week, trad de A1 deze week opnieuw aan tegen Helios A2. Beide teams wisten dus nog goed wat ze van elkaar konden verwachten. In de underdogpositie ging Helios er alles aan doen om haar huid zo duur mogelijk te verkopen. Gedurende de eerste tien minuten ging het redelijk gelijk op en was het verschil in score miniem. Hoe meer de rust dichterbij kwam, hoe verder de A1 uit wist te lopen. Met een 15 – 7 ruststand stelde de A1 zichzelf het doel om meer te scoren dan vorige week. En dat lukte met een eindstand van 24 – 11.

Hoewel de C1 en A1 vrij zijn, staan er komende zaterdag weer genoeg spannende wedstrijden op het programma. Allemaal in Oostenburg! Heel veel succes en plezier allemaal!

Programma jeugd zaterdag 11 februari:

13.10     Swift E2 – Aurora E4

13.10     Swift E1 – Aurora E1

13.30     Swift F1 – Sporting Badhoevedorp F1

14.30     Swift D1 – ZKV D1            

15.35     Swift C2 – De Corvers C1