Winst voor Swift 2 tegen HKC (U)

Zaterdag 22 oktober was de dag van HKC 3 – Swift 2. Op voorhand leek dit een moeilijke pot te worden tegen een stugge tegenstander. Ondanks dat HKC maar drie punten had behaald in de eerste 6 duels, had het namelijk wel gelijkgespeeld tegen concurrent Exakwa. Daarnaast bleek uit de traditionele analyse van de camerabeelden dat HKC zich vaak schuldig maakt aan achterverdedigen, een tactiek waar Swift nog wel eens moeite mee heeft. 

Op het veld was daar erg weinig van terug te zien. Verdedigend werd Swift geen moment in de problemen gebracht, doordat HKC een erg traag baltempo hanteerde. Het verdedigende aandachtspunt dat vooraf was geformuleerd – let op de coaching! – kon daardoor de prioriteit krijgen die het verdiende.

Ook aanvallend werd Swift geen strobreed in de weg gelegd. Het gevreesde achterverdedigende werk leverde weliswaar vertraging op, maar kon eenvoudig worden geneutraliseerd. Vrijwel elke bal kon namelijk direct worden ingespeeld op een aangeef, waarna middels oplossen voortvarend een rebound kon worden neergezet. Vervolgens was het prijsschieten, waarbij met name Hicham zich onderscheidde. Het verschil werd op die manier in de eerste helft al gemaakt.

In de rust werd dan ook besloten om maar een aantal spelsituaties te trainen. Verder werd het voornemen uitgesproken om minimaal 20 keer te scoren. Na de wedstrijd bleek daarnaast dat de dames van Swift 2 nog een ander doel voor ogen hadden: de spelers van naastgelegen voetbalclub, die zich ondertussen kennelijk ook bij de supporters hadden gevoegd, op een spectaculaire pot korfbal trakteren.

Die ambitie werd met een knap staaltje betonkorfbal tenietgedaan. In de tweede helft lukte het Swift niet meer om dezelfde focus en discipline op te brengen om de tegenstander kapot te spelen. Dat laatste lukte overigens alsnog vaak wel. Het ontbrak dan echter aan de wilskracht om de bal ook door het mandje te rossen. Daardoor bleef de schade voor HKC beperkt en eindigde de wedstrijd slechts in 6-16. Door een collectief falen in de tweede helft werd zodoende de doelstelling van 20 niet gehaald.

Iets later kruisten in de poule Exakwa en Telstar, de nummers 1 en 3, de degens. Die wedstrijd eindigde in een 10-12 zege voor Telstar. Daardoor klimt Swift weer over Exakwa heen naar de koppositie in poule R2F. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Synergo. Dat bekleedt op dit moment de vijfde positie, maar mag zeker niet worden onderschat. In de seizoensouverture wist het namelijk 16 keer tegen ons te scoren. Het belooft, getuige die uitslag van 22-16, in ieder geval een doelpuntrijke pot te worden.

We zien u graag volgende week in Utrecht! De aftrap is om 14:30 uur.

Swift 2