Teamindeling jeugd 2023/2024

Beste Swifters,

Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest de teams voor volgend seizoen samen te stellen. Een teamindeling maken is ongeveer de lastigste taak die de jeugdcommissie jaarlijks moet uitvoeren. Er zijn kinderen die op basis van hun leeftijd naar een andere categorie moeten, er zijn afgelopen seizoen nieuwe kinderen bijgekomen en helaas zijn er ook kinderen gestopt met korfballen.

Bij de indelingen wordt input gevraagd van de trainers/coaches en tevens wordt er rekening gehouden dat iedereen kan blijven korfballenen er dus voldoende spelers in een team staan. Omdat korfbal een gemengde teamsport is, willen we bij voorkeur al vanaf jonge leeftijd meisjes en jongens samen in een team laten spelen. Welk idee Swift heeft bij de ontwikkeling van jeugdkorfbal kan je teruglezen in ons visiedocument: Visie Jeugdbeleid – Swift Korfbal

Daarnaast hebben we te maken met regels die we als korfbalverenigingen met elkaar hebben afgesproken. Die regels betreffen dan vooral de leeftijdsgrenzen; elke categorie is aan een maximale en gemiddelde leeftijd gebonden. In de oudere teams delen we de teams zoveel mogelijk in op sterkte. In de overige teams spelen andere factoren mee, zoals bijvoorbeeld vriendjes – en vriendinnetjes.

Begin september zal er gestart worden met de teams zoals in onderstaand schema wordt weergegeven. Echter tijdens het seizoen zullen er regelmatig beoordelingsmomenten ingepland worden, waarbij er naast de ontwikkeling die de spelers doormaken, ook gekeken wordt naar inzet en aanwezigheid tijdens trainingen en wedstrijden. Voor de start van de zaalcompetitie zullen we met de trainers evalueren of alle spelers op de goede plek zitten of dat er veranderingen moeten komen in de teamindeling.

We hebben dit jaar voor twee kleine teams bij de C gekozen in plaats van één groot team. Dit is in overleg gebeurd met de ouders en spelers, zodat iedereen meer speeltijd krijgt. Dit houdt echter wel in dat er alleen in noodgevallen afgezegd kan worden en spelers vaker in andere teams moeten invallen. We vragen jullie hier dan ook rekening mee te houden in de planning. Enkele spelers zijn vervroegd overgegaan naar de C zodat we twee volledige teams kunnen vormen.  Gedurende het seizoen kunnen er altijd nog extra aanmeldingen komen die de teams aan kunnen vullen. Ken jij nog iemand die bij Swift wilt komen korfballen? Laat het ons weten en neem ze een keertje mee naar de training! Ook hier zullen we voor de zaalcompetitie evalueren of twee kleine teams werken voor deze groep, of dat één groot team beter is.

De trainers en trainingstijden zijn nog niet bekend, maar die zullen we eind augustus communiceren. Houd er rekening mee dat de competitie start op zaterdag 9 september, en we de eerste week van september zullen beginnen met trainen. Zo hebben we twee volle weken om met elkaar aan de slag te gaan.

Er zullen altijd kinderen zijn, die iets anders verwacht hadden, wellicht ben je positief verrast of valt het een beetje tegen. De ervaring leert dat een nieuw team vooral nieuwe vrienden oplevert. Laat de teamindeling even op je inwerken. Mocht je na een paar dagen toch nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar jeugdcommissieswift@gmail.com dan nemen we snel contact met je op.

 

Fijne zomer!

Jeugdcommissie Swift

 

 

B1

C1

C2

D1

D2

E1

E2

Zola

Amber

Leau Jana

Yosan

Caroline

Yarden

Tess

Anna

Maaike

Carlijn

Lienne

Rosa

Felia

Boukje

Feline

Jezebel

Luiza

Sara

Lilli

Simone

Iris

Noah

Esra

Rosie

Feya

Ype

Alba

Kila

Yinte

Billie

Wietse

Tosca

Mika

Anton

Alexander

Katja

Jente

Benjamin

Evalien

Tristan

 

 

Noor

Ilay

Wenzel

Yona

 

 

 

Pijke

Loic

Levi

Matz

 

 

 

Floris

 

 

Anneleen

 

 

 

Rifka

 

 

Cas