Swift 1 wint gemakkelijk bij Apollo

 In een wat troosteloze ambiance – zonder publiek, mét regen – is het Swift 1 afgelopen zaterdag gelukt zich te revancheren voor de smadelijke nederlaag van vorige week tegen KIOS. Op zakelijke wijze werd Apollo opzij geschoven: 10-18. 

Het was lang wachten op het eerste doelpunt in Heerhugowaard. Swift, met Mees in de basis (Jasper was ziek – geen Corona! – en Jelle was herstellende van een ontsteking aan een vinger) startte wat stroef, terwijl ook Apollo het vizier niet op scherp had staan. Toen uiteindelijk de 1-0 was gevallen ging het echter snel en het waren de dames die het deden voor Swift. Onder andere twee handige korte kansen van Kimberley en een droog afstandsschot van Floor zorgden voor 3-5. Toen vervolgens ook Errol van ver raak schoot leek Swift snel uit te lopen. In deze fase werd er echter net even teveel ruimte weggegeven aan Apollo, dat drie keer kon profiteren en weer gelijk kwam. Dat de opleving van korte duur bleek was volledig de verdienste van Swift, dat de druk flink opvoerde. Er werden nauwelijks goede kansen meer weggegeven en als er al werd geschoten, dan werd er goed meegekeken voor de rebound waardoor de bal snel weer in bezit was. Anniek, Suus en Errol maakte hun tweede, waarna Mees en Tom voor het slotakkoord van de eerste helft zorgden met een fraaie combinatie, door Tom afgerond: 6-10. Een stand die veel leek op de ruststand van vorige week, toen Swift ook de bovenliggende partij was in de eerste helft. Eenzelfde scenario als toen zou vandaag moeten worden voorkomen.

 

Dat het deze keer anders ging lopen bleek echter al snel. De doelpuntloze periode van Apollo duurde tot tien minuten in de tweede helft voort, terwijl Swift in die periode al weer drie doelpunten had gemaakt. Wederom waren het Anniek en Floor met afstandsschoten, en ook Errol ging door met scoren, deze keer met een mooie doorloopbal. Apollo, dat matig voor de dag kwam en niet de indruk wekte nog vertrouwen te hebben in een goede afloop, stelde daar weinig tegenover. Swift bleef geconcentreerd, maakte het de tegenstander moeilijk om op een comfortabele manier te spelen en speelde zelf lange aanvallen. Daarbij werd er geduldig gezocht naar waar de beste kansen lagen. De aanstaande overwinning werd daarmee een echte teamprestatie. Zo pakte Rick, die zelf ook nog twee keer van afstand scoorde, veel rebounds waardoor onder andere Errol kon blijven scoren. In het andere vak bleef de luchtmacht – Tom en Mees – ballen uitdelen. Floor haalde zo een uitstekend schotpercentage en ook Suus was weer belangrijk met haar doelpunten. Zij zorgde, terwijl de zon eindelijk doorkwam, voor de laatste treffer van de wedstrijd: 10-18. 

 

Een eenvoudige overwinning voor Swift, dat zich weer tussen de bovenste plaatsen nestelt. Hoewel de winst naar meer smaakt, is het nu afwachten of de competitie na de aangekondigde lockdown-light nog ergens dit seizoen verder gespeeld wordt. Wordt vervolgd.