Zuur verlies Swift 1 in Delft

Swift 1 kon belangrijke zaken doen afgelopen zondag. In de poule, waar iedereen van elkaar kan winnen, gaat het er hard aan toe. Vooralsnog had Swift de koppositie. Bij winst zou die worden behouden. Bij verlies niet. We wisten wat ons te doen stond in de Fortunahal tegen DKC. Er was één wijziging in de ploeg: de geblesseerde Stefan werd vervangen door Tom.

Swift begon goed aan de wedstrijd en kwam direct 4 punten voor. Er was scherpte in de afronding en wilskracht om vanaf het begin af aan te domineren. Mooie combinaties tussen Remmelt en Tom, het dodelijke schot van Carlien, belangrijke rebounds van Maite en van Hans… het was er allemaal. DKC begon mee te scoren, maar Swift wist de voorsprong te behouden. Tot vlak voor rust, toen sloot DKC bij: 7-7. Gelukkig werd de vrije bal voor het rustsignaal nog benut: 7-8.

Na rust sloeg Swift meteen weer een gat: 7-10. Maar DKC vocht zich weer terug. Het werd 12-12 en DKC scoorde de 13-12. Het was 10, 15 minuten voor tijd. Alle tijd om terug te komen. Maar het viel stil. De doelpunten waren op. Hoe hard Swift er ook voor streed. DKC nam steeds langer de tijd voor aanvallen en Swift nam verdedigend niet teveel risico, om geen onnodige vrije ballen of stippen tegen te krijgen. Aanvallend vielen de doelpunten steeds nét niet. En daar was het eindsignaal. Een ontzettende domper voor Swift. Verliezen is zuur, maar verliezen op deze manier, wetende dat je beter bent, zal nooit wennen.

Het verlies van zondag maakt de komende wedstrijd nóg belangrijker. Ados, dat inmiddels de koppositie heeft veroverd, is de tegenstander. Een rechtstreeks duel tussen de nummer 1 en 2 dus.

Help ons weer nummer 1 te worden en kom ons naar de overwinning schreeuwen! De wedstrijd start om 15:45 in Sporthal Oostenburg.